Consumul de usturoi face minuni în privința părului
Usturoiul face astfel minuni în privința părului și are numeroase virtuți terapeutice. El este, printre altele, o soluție excelentă pentru activarea creșterii părului și oprirea căderii acestuia, fiind un concentrat de aminoacizi, vitamine, minerale și oligoelemente.
În cartea „L’ail malin”(Usturoiul vicelan), Alix Lelief-Delcourt dă o rețetă de pregătit acasă pentru cei care pot ignora mirosul neplăcut al usturoiului. Se curăță și se zdrobesc cinci căței de usturoi, se adaugă 50 de mililitri de ulei de măsline, se amestecă și se lasă una-două zile la temperatura camerei. Amestecul se aplică la rădăcina părului, se masează pielea capului și se lasă masca 30-60 de minute pe păr. Apoi se spală cu șamponul obișnuit. Pentru evitarea mirosului intens și neplăcut, pe păr se poate pulveriza oțet de cidru, mirosul atenuându-se în câteva minute.
Stimulând microcirculația, usturoiul redă vitalitatea rădăcinilor părului, îi stimulează creșterea și contribuie la stoparea căderii firelor de păr. Un alt avantaj este faptul că, datorită calităților sale antibacteriene, însănătoșește pielea capului și scade cantitatea de mătreață, încheie metronews.fr.
Sursa Agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Caniculă în România 2025: Sfaturi și reguli esențiale de care să ținem cont în zilele foarte calde
Caniculă în România 2025: Sfaturi și reguli esențiale de care să ținem cont în zilele foarte calde Este alertă meteo de caniculă în aceste zile în România, motiv pentru care specialiştii în sănătate publică din România recomandă populaţiei, mai ales persoanelor care suferă de inimă sau au afecţiuni respiratorii, renale sau metabolice, ca în perioadele […]
Cireșele, fructe dulci cu beneficii impresionante pentru sănătate: Pentru tratarea căror afecțiuni este recomandat consumul
Cireșele, fructe dulci cu beneficii impresionante pentru sănătate: Pentru tratarea căror afecțiuni este recomandat consumul Originile cireşului se pierd în preistorie, fiind un pom fructifer cu un areal imens, care porneşte de undeva din Japonia şi ajunge pe coastele Africii şi până în nordul Europei. În lume, există zeci de soiuri de cireşe, de la […]
Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism
Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism Slănina, un produs alimentar iubit de mulți români, s-a dovedit a fi benefică în reducerea colesterolului. Specialiștii recomandă anumite combinații pentru ca aceasta să aibă efecte maxime asupra organismului. Citește și: Zeama de varză murată sau moarea: Proprietăți și […]