Construirea unui pod peste râul Sebeș, în localitatea Căpâlna: Undă verde din partea APM Alba
Construirea unui pod peste râul Sebeș, în localitatea Căpâlna: Undă verde din partea APM Alba
Agenția pentru Protecția Mediului Alba a acordat avizul de mediu pentru construirea unui pod peste râul Sebeș, în localitatea Căpâlna, comuna Săsciori.
Podul se află în intravilanul localității Căpâlna, comuna Săsciori, jud. Alba și asigură legătura cu drumul național DN67C.
Podul existent este realizat artizanal, are structura realizată din grinzi metalice și infrastructura (culei) din zidărie de piatră. Starea actulală a podului cuprinde degradări importante la nivelul infrastructurii, suprastructurii și a amenajării albiei.
Scopul lucrării este reabilitarea podului peste râul Sebeș în vederea asigurării traversării cursului de apă în condiții de siguranță. Obiectivul va asigura atât legătura auto, cât și pietonală.
Prin realizarea investiției se urmărește îndeplinirea următoarelor obiective:
– realizarea confortului necesar participanților la trafic
– mărirea siguranței circulației atât pentru pietoni, cât și pentru participanții la trafic
– dezvoltarea și modernizarea căilor de comunicații
– protejarea și îmbunătățirea calității mediului înconjurător;
Se prevede reabilitarea podului peste râul Sebeș prin construirea unui pod nou pe amplasamentul podului existent, care se va demola, în vederea asigurării traversării cursului de apă în condiții de siguranță. Obiectivul va asigura atât legătura auto, cât și cea pietonală.
Infrastructura
Infrastructura va fi alcătuită din două culee din beton, fundate direct, banchetele de rezemare ale culeelor și zidurile de gardă ale culeelor. La partea din spate a culeelor se va realiza câte un dren cu rolul de colectare a apelor subterane, protejat cu geotextil. Apele vor fi conduse / eliminate cu ajutorul barbacanelor din PVC Dn 110 mm.
Suprastructura
Suprastructura podului va fi alcătuită din 6 grinzi prefabricate din beton, cu corzi aderente, de tip ”T”, de lungime 20,00 m și înălțimea de 0,93 m, peste care se va realiza placa de suprabetonare din beton armat.
Pe trotuar vor fi montați parapeți pentru a asigura circulația pietonilor în condiții de siguranță și confort.
Racordarea cu terasamentele
Racordarea cu terasamentele în sens longitudinal se va realiza prin plăci de racordare din beton rezemate la un capăt pe zidul de gardă, iar la celălalt capăt pe grinda de rezemare din beton care va fi dispusă pe un prism din piatră spartă.
Racordarea cu terasamentele în sens transversal se va realiza prin intermediul aripilor din beton și zidurilor existente (acestea nu se află în administrarea A.B.A. Mureș) pentru susținerea drumului național DN67C.
Pe rampe vor fi montați parapeți pentru a asigura circulația pietonilor în condiții de siguranță și confort.
Apărări de maluri și amenajarea albiei
În vederea apărării malurilor, se vor realiza aripi din beton atât în amonte, cât și în aval de pod, având o lungime L = 5,00 m fiecare.
Se vor realiza lucrări de curățare a albiei de depuneri şi vegetaţie, precum şi realizarea unei reprofilări a albiei.
Lucrările de reprofilare a albiei râul Sebeș se vor realiza astfel:
– pe o lungime de 20,00 m amonte
– pe o lungime de 20,00 m aval
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Salariul NU va mai fi confidențial. Anunțurile de angajare vor conține și nivelul de salarizare. România pune în aplicare Directiva Europeană 2023/970
Salariul NU va mai fi confidențial. Anunțurile de angajare vor conține și nivelul de salarizare. România pune în aplicare Directiva Europeană 2023/970 Transpunerea Directivei (UE) 2023/970, care reglementează transparența salarială și egalitatea de remunerare între femei și bărbați, aduce schimbări semnificative pentru angajatorii și angajații din România. Potrivit calendarului publicat de Guvern, proiectul de lege […]