Rămâi conectat

Ştirea zilei

Construirea unui pod peste râul Sebeș, în localitatea Căpâlna: Undă verde din partea APM Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Construirea unui pod peste râul Sebeș, în localitatea Căpâlna: Undă verde din partea APM Alba

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a acordat avizul de mediu pentru construirea unui pod peste râul Sebeș, în localitatea Căpâlna, comuna Săsciori.

Podul se află în intravilanul localității Căpâlna, comuna Săsciori, jud. Alba și asigură legătura cu drumul național DN67C.

Podul existent este realizat artizanal, are structura realizată din grinzi metalice și infrastructura (culei) din zidărie de piatră. Starea actulală a podului cuprinde degradări importante la nivelul infrastructurii, suprastructurii și a amenajării albiei.

Scopul lucrării este reabilitarea podului peste râul Sebeș în vederea asigurării traversării cursului de apă în condiții de siguranță. Obiectivul va asigura atât legătura auto, cât și pietonală.

Prin realizarea investiției se urmărește îndeplinirea următoarelor obiective:
– realizarea confortului necesar participanților la trafic
– mărirea siguranței circulației atât pentru pietoni, cât și pentru participanții la trafic
– dezvoltarea și modernizarea căilor de comunicații
– protejarea și îmbunătățirea calității mediului înconjurător;

Se prevede reabilitarea podului peste râul Sebeș prin construirea unui pod nou pe amplasamentul podului existent, care se va demola, în vederea asigurării traversării cursului de apă în condiții de siguranță. Obiectivul va asigura atât legătura auto, cât și cea pietonală.

Infrastructura

Infrastructura va fi alcătuită din două culee din beton, fundate direct, banchetele de rezemare ale culeelor și zidurile de gardă ale culeelor. La partea din spate a culeelor se va realiza câte un dren cu rolul de colectare a apelor subterane, protejat cu geotextil. Apele vor fi conduse / eliminate cu ajutorul barbacanelor din PVC Dn 110 mm.

Suprastructura

Suprastructura podului va fi alcătuită din 6 grinzi prefabricate din beton, cu corzi aderente, de tip ”T”, de lungime 20,00 m și înălțimea de 0,93 m, peste care se va realiza placa de suprabetonare din beton armat.

Pe trotuar vor fi montați parapeți pentru a asigura circulația pietonilor în condiții de siguranță și confort.

Racordarea cu terasamentele

Racordarea cu terasamentele în sens longitudinal se va realiza prin plăci de racordare din beton rezemate la un capăt pe zidul de gardă, iar la celălalt capăt pe grinda de rezemare din beton care va fi dispusă pe un prism din piatră spartă.

Racordarea cu terasamentele în sens transversal se va realiza prin intermediul aripilor din beton și zidurilor existente (acestea nu se află în administrarea A.B.A. Mureș) pentru susținerea drumului național DN67C.

Pe rampe vor fi montați parapeți pentru a asigura circulația pietonilor în condiții de siguranță și confort.

Apărări de maluri și amenajarea albiei

În vederea apărării malurilor, se vor realiza aripi din beton atât în amonte, cât și în aval de pod, având o lungime L = 5,00 m fiecare.

Se vor realiza lucrări de curățare a albiei de depuneri şi vegetaţie, precum şi realizarea unei reprofilări a albiei.

Lucrările de reprofilare a albiei râul Sebeș se vor realiza astfel:
– pe o lungime de 20,00 m amonte
– pe o lungime de 20,00 m aval


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea