Rămâi conectat

Actualitate

Construirea bisericii din curtea Spitalului Judeţean Alba, un proiect care prinde contur

Alexandra Mates

Publicat

în

Spitalul Judeţean Alba este tot mai aproape de a atinge obiectivul de construire a unei biserici în curtea unităţii medicale. Graţie unei donaţii constând în lemn, venită de la primării din Alba, proiectul poate să înceapă.

Locaşul de cult va fi construit din donaţii de la mai multe primării din judeţ. Un transport a sosit în cursul zilei de ieri la spitalul albaiulian. O altă donaţie mai este aşteptată să ajungă de la primăriile din comunele Sălciua, Vidra şi Ocoliş.

Întreaga construcţie va fi realizată din donaţii, astfel că până acum a fost deja strânsă şi o parte din suma necesară pentru manopera lucrării.

„Mulțumim Primăriilor care s-au implicat în acest proiect și care ne-au sprijinit în demersul nostru, de asemenea dorim să mulțumim domnilor Mihai Morar, directorul Ocolului Silvic Alba Iulia și fostului primar al comunei Horea, Cornel Olar. Pentru plata manoperei am reușit să strângem, până la acest moment 10.000 de lei, un sfert din suma necesară și sperăm să obținem și sprijinul unor firme și instituții pentru a asigura valoarea totală a lucrării”, a explicat Monica Onețiu, directorul de îngrijiri al Spitalului Județean de Urgență Alba.

Biserica va fi ridicată în curtea interioară a Spitalului Judeţean Alba. „Dorim să demarăm cât mai repede lucrările la acest locaș de cult mai ales că spațiul în care funcționează la acest moment Capela Spitalului va fi reamenajat pentru a fi folosit de Unitatea de Primiri Urgențe. Este un proiect de suflet în care ne-am implicat și sperăm să obținem sprijin, așa cum s-a întâmplat și în cazul primăriilor, unde am găsit oameni receptivi. Am solicitat și ajutorul unor firme din județ și sperăm să avem și de la ei suportul necesar pentru a demara și finaliza acest proiect deosebit”, a mai spus Monica Onețiu, directorul de îngrijiri al Spitalului Județean de Urgență Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii. Dragobete, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea