Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Constructorii de autostrăzi Geiger şi Aktor, cu cele mai mari progrese în ultima lună. STADIUL lucrărilor din toată țara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Constructorii care au înregistrat cele mai mari progrese în ultima lună sunt nemţii de la Geiger, care lucrează pe un lot din Autostrada Transilvania, şi grecii de la Aktor, la intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat stadiul lucrărilor pe luna ianuarie.

Cel mai mare progres, de şase puncte procentuale, a fost raportat de nemţii de la Geiger. Constructorul lotului 1 din tronsonul Ogra-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania a ajuns în ianuarie la un stadiu fizic al lucrărilor de 43%, faţă de 37% în decembrie.

Grecii de la Aktor au raportat la rândul lor un progres de 2,78 puncte procentuale, ajungând în ianuarie la un grad de execuţie de 66,50% pe şantierul de la intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti.

Progrese de două puncte procentuale au raportat în ultima lună austriecii de la Porr şi italienii de la Astaldi. Primii au ajuns pe lotul 4 al Autostrăzii Sebeş – Turda la un stadiu al lucrărilor de 96%, iar ceilalţi au avansat până la 19% pe lotul 2 al tronsonului Ogra – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania.

Tot pe tronsonul Ogra – Câmpia Turzii, a raportat un avans de 1,27 puncte procentuale, până la 6,27%, şi constructorul român al lotului 3, Straco.

Progrese mai mici de un punct procentual au fost înregistrate în ultima lună pe două loturi din Autostrada Lugoj – Deva. Spaniolii de la Comsa au ajuns la un stadiu al lucrărilor de 79,74% pe lotul 3, iar firmele lui Umbrărescu au avansat până la 71,50% pe lotul 4.

Evoluţia din ultima lună de pe fiecare şantier de autostradă este redată şi în tabelul de mai jos, realizat de membri ai forumului Asociaţiei Pro Infrastructură.

Pe 5 ianuarie, Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, declara că firmele de construcţii au anunţat că vor relua activitatea pe şantiere chiar din această lună, dacă le vor permite condiţiile meteorologice.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea