Construcția unei baze sportive în cartierul Micești din Alba Iulia. Licitația pentru proiectul peste 5.000.000 de lei

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Comapania Națională de Investiții a lansat de curând în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrari de constructii complete sau partiale si lucrari publice, în cadrul proiectului “Construire baza sportiva TIP 1, localitatea Micesti, cartier Micesti, strada Stadionului nr. 9, municipiul Alba Iulia, judetul Alba”. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 5.616.403.81 lei, fără TVA.

Terenul pe care se va realiza baza sportiva trebuie sa fie de forma dreptunghiulara cu o suprafata minima de 13.202m², cu latimea minima de 80,50m si lungimea minima de 164,00m. Terenul poate sa aiba o suprafata mai mare si o alta forma decat cea mentionata,cu conditia ca dreptunghiul de 80,50×146,00m sa se inscrie in forma terenului disponibil.
Se recomanda orientarea terenului cu latura lunga pe directia nord-sud.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Baza sportiva va cuprinde:
– Teren pentru fotbal,
– Teren multifunctional pentru handbal, baschet, volei si tenis,
– Cladire pentru vestiare,
– Cabina de poarta,
– Parcare,
– Alei pietonale,
– Spatii verzi.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Procentul maxim de ocupare a terenului va fi de:
a. 50% pentru constructii si amenajari sportive;
b. 20% pentru alei, drumuri, parcare;
c. 30% pentru spatii verzi

Volumul cladirii este gandit a fi independent, nealipit altor constructii existente, insa daca apar anumite constrangeri in cazul unor amplasamente se pot face adaptarile necesare, cladirea putand fi articulata cu alte constructii, respectanu-se normele referitoare la protectia la incendiu. Se recomanda mentinerea unei distante optime fata de celelalte constructii de 10 m.

TEREN PENTRU FOTBAL
Terenul pentru fotbal are dimensiunile suprafetei utile de evolutie 75,50 x 117,00m si cele ale suprafetei utile de joc 68,00 x 105,00m. Zona de protectie perimetrala are latimea de 3,00m pe laturile lungi si 6,00m pe laturile scurte.
Marcajele terenului sunt conforme cu cerintele Regulamentului de organizare aactivităţii fotbalistice din 2018 al Federatiei Romane de Fotbal. Terenul poate fi marcat si pentru 2 terenuri de mini-fotbal, suprafetele vor fi 40,00 x 60,00m.
Suprafata de joc va fi dintr-un covor de gazon artificial, pe straturi de balast si piatra compactate.

TEREN MULTIFUNCTIONAL PENTRU HANDBAL, BASCHET, VOLEI SI TENIS
Terenul multifunctional are dimensiunile suprafetei utile de evolutie 25,00 x 44,00m si cele ale suprafetei utile de joc 40,00 x 20,00m. Zona de protectie perimetrala are latimea de 2,00m.
Marcajele terenului sunt conforme cu cerintele Regulamentelor de functionare ale Federatiilor Romane de handbal, baschet, volei si tenis.
Suprafata de joc va fi dintr-un covor de tartan, pe un planseu din beton armat si balast compactat.

CLADIRE PENTRU VESTIARE
Va exista un acces principal si 2 secundare pentru sportivi pe latura catre terenul de fotbal; vor exista 3 accese secundare pe latura opusa catre grupurile sanitare pentru spectatori si camera tehnica. Din holul de acces va exista holul de distributie al cladirii; accesul la etaj se va face pe o scara interioara.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419