Rămâi conectat

Politică Administrație

Consiliul National Secuiesc luptă împotriva regionalizării. Un prim eșec înregistrat la Comisia Europeană

Bogdan Presecan

Publicat

în

harta regionalizarePotrivit presei maghiare, Comisia Europeana (CE) a refuzat rexent recunoașterea unei inițiative prin care se cerea „o atenție sporită” pentru comunitățile etnice.

Într-o scrisoare datată joi, 25 iulie, Comisia informeaza Consiliul National Secuiesc (SZNT) si partenerii săi că inițiativa lor nu se incadrează in sfera de aplicare a legislatiei a organismului european. SZNT spera sa stranga un milion de semnaturi pentru a determina Uniunea Europeana sa acorde o atentie sporita regiunilor care sunt diferite de cele care le inconjoara sub aspect etnic, cultural, religios sau lingvistic. Initiativa este legata de lupta SZNT impotriva planurilor Romaniei de a schimba regiunile administrative ale tarii. Presedintele Consiliul National Secuiesc, Balazs Izsak, declarase anterior ca daca regiunile administrative vor fi reorganizate, Tinutul Secuiesc ar fi integrat intr-o regiune unde procentul etnicilor maghiari este sub 30%. „Acest lucru trebuie impiedicat prin toate mijloacele democratice, non-violente”, a mai  spus Balazs Izsak.

sursa Euractiv


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent

Bogdan Ilea

Publicat

în

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent În anul 2023 deși rata infracționalității a scăzut cu 1% față de anul 2022, a avut loc o creștere exponențială a infracționalității economice. Aceasta a crescut cu 13,7%, așa cum a precizat Comisar-șef de poliție, Florin Dogaru în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea