Rămâi conectat

Actualitate

Consiliul Naţional al Elevilor consideră dezavantajoasă pentru unii elevi măsura de plafonare a decontării navetelor

Dragoş Suciu

Publicat

în

elevi-navetaConsiliul Naţional al Elevilor a trimis un comunicat prin care îşi arată nemulţumirea faţă de măsura propusă de Ministerul Finanţelor acum câteva zile privind abonamentele de transport.  În opinia reprezentanţilor Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), măsura care prevede decontarea abonamentelor de transport – începând cu suma de 26 de lei pentru un abonament pe lună pentru distanţa de trei kilometri, iar pentru distanţele până la limita de 50 de kilometri, suplimentarea sumei cu doi lei pentru fiecare kilometru – va dezavantaja o parte dintre elevii navetişti şi va duce cel mai probabil la creşterea ratei abandonului şcolar.

„Propunerea Ministerului de Finanţe nu este o măsura potrivită, având în vedere că o parte dintre elevi vor beneficia doar de decontul a o treime din costul total al abonamentului, ceea ce încurajează creşterea ratei abandonului şcolar. Educaţia este considerată ca fiind o prioritate naţională, însă nu a fost tratată corespunzător.

Creşterea finanţării pentru educaţie reprezintă o măsură adecvată condiţiilor socio-economice actuale, spre deosebire de eventuala limitare a sumei de decont al transportului elevilor spre şcoală”, a declarat vineri preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Iulia-Flavia Miron, citată într-un comunicat de presă.

Consiliul Naţional al Elevilor consideră că problema deconturilor este cauzată de subfinanţarea sistemului educaţional, şi nu de alte cauze externe, de aceea solicită Guvernului să respecte legea şi să aloce 6% din PIB pentru educaţie.

Sursa: Realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Polițele RCA s-ar putea majora cu 40%. Transportatorii nemulțumiți de modificările anunțate de ASF

Unirea Ziarul

Publicat

în

Polițele RCA s-ar putea majora cu 40%. Transportatorii nemulțumiți de modificările anunțate de ASF Polițele RCA se vor scumpi cu 40%! După ce ASF a emis mai multe propuneri de modificare a legii în baza cărora se emit polițele RCA, asociația transportatorilor, COTAR avertizează că aceste modificări vor genera majorări substanțiale a prețului polițelor RCA: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea