Rămâi conectat

Curier Județean

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General

Consiliul local al comunei Roșia Montană a aprobat în ședința din 18 aprilie 2024 încheierea unui protocol de colaborare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Institutul Național al Patrimoniului (INP) și Consiliul Județean Alba. Hotărârea are drept scop inițierea și coordonarea elaborării Planului Urbanistic General (PUG) al comunei Roșia Montană, document obligatoriu în situația în care localitatea a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO. Unitatea administrativ-teritorială din Munții Apuseni nu mai deține un PUG din anul 2016, când documentul aprobat de Consiliul Județean Alba a fost anulat definitiv în justiție.

Noua documentație de urbanism PUG Roșia Montană va avea în vedere protejarea valorilor peisajului cultural minier Roșia Montană înscris în Lista Patrimoniului Mondial, printr-o reglementare urbanistică adaptată la condițiile specifice de conservare și protejare a valorilor de patrimoniu și totodată, va respecta legislația națională privind activitățile economice”, se precizează în protocolul adoptat de consiliul local.

Prin protocol, părțile se obligă să pună la dispoziție toate documentele pe care le dețin în mod legal necesare pentru realizarea PUG-ului.

Citește și: Evenimente la Roșia Montană în 2024: Când vor avea loc Roșia UNPLUGGED și Roșia ALIVE

În continuare, Ministerul Dezvoltării va organiza și derula procedura de achiziție publică de servicii pentru elaborarea PUG-ului, instituția fiind cea care va realiza și documentația de atribuire, după ce va primi toate documentele necesare de la celelalte instituții. Ofertele vor fi finalizate de o comisie din care vor face parte și reprezentanți ai Primăriei Roșia Montană, INP și CJ Alba.

În prima etapă, Primăria Roșia Montană va întocmi referatul de specialitate privind necesitatea și oportunitatea elaborării PUG, care va fi avizat de CJ Alba.

Ulterior, toate instituțiile implicate, împreună cu Comitetul de Organizare UNESCO, vor colabora pentru stabilirea elementelor de temă, respectiv obiective, aspecte și prevederi specifice ce urmează a fi abordate în documentația de urbanism.

În final, elementele de temă și lista de avize sau acorduri vor fi transmise către Ministerul Dezvoltării, care va întocmi caietul de sarcini. În final, Consiliul Local Roșia Montană va aproba Planul Urbanistic General, care va intra în vigoare doar după aprobarea prin hotărâre de Guvern. Întregul demers ar urma să dureze cel puțin 1 an de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Controale DSVSA Alba în județ, pentru prevenirea toxiinfecțiilor: Amenzi de peste 160.000 de lei și mai multe avertismente. Activitatea unei brutării, suspendată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale DSVSA Alba în județ, pentru prevenirea toxiinfecțiilor: Amenzi de peste 160.000 de lei și mai multe avertismente. Activitatea unei brutării, suspendată În perioada 27 martie – 7 mai, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a dispus acțiuni specifice pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, fiind intensificate controalele oficiale și măsurile care trebuie aplicate pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea