Consiliul Local Cugir va rezilia contractul cu operatorul de transport public din oraș

Consiliul Local al Oraşului Cugir va dezbate în şedinţa din data de 30 ianuarie un proiect de hotărâre privind rezilierea contractului de concesiune a transportului local de călători încheiat cu S.C. Lam Trans S.R.L. Cugir.

În ultimii ani au existat mai multe discuţii în cadrul Consiliului Local Cugir pe tema calităţii servicilor oferite de către transportator. În 2012, operatorul de transport public local de călători SC LAM TRANS SRL a fost penalizat cu „mustrare” de către legislativul local care i-a acordat o perioadă de graţie pentru remedierea deficienţelor. La momentul respectiv, operatorul de transport a demarat procedurile prevăzute de legislaţia în vigoare în vederea remedierii problemelor pentru care a fost penalizat. Anul trecut un număr însemnat de cetăţeni a făcut sesisări atât scrise, cât şi verbale referitoare la condiţiile în care se realizează transportul în comun, mai ales la orele de vârf. Administraţia locală a făcut verificări în urma cărora a constatat că nu a fost asigurată capacitatea suficientă de transport la orele de vârf, respectiv în intervalele orare  7.00-8.00 și 13.00-15.00. Operatorul de transport SC LAM TRANS SRL a fost convocat la sediul Primăriei orașului Cugir unde i s-a pus în vedere, inclusiv prin adresă scrisă, să respecte condiţiile de efectuare a serviciului public de transport public local de persoane prevăzute în Regulamentul pentru efectuarea transportului public local în oraşul Cugir”, a explicat Luminița Birăesc, purtător de cuvânt al administrației locale.

În şedinţa de joi, consilierii locali vor lua în discuţie un proiect de hotărâre cu privire la rezilierea contractului de concesiune, la cererea operatorului de transport public. S.C. Lam Trans îşi  motivează solicitarea prin pierderile realizate lunar în condiţiile în care preţul litrului de combustibil şi al pieselor de schimb s-a dublat, în timp ce valoarea preţului de călătorie a rămas neschimbată în ultimii şase ani.

În proiectul de hotărâre ce va fi supus aprobării joi, se propune rezilierea contractului cu data de 1 februarie, cu menţiunea că operatorul trebuie să menţină prestarea serviciului până la încheierea unui contract cu alt operator.

Potrivit reprezentantului Primăriei Cugir, S.C. Lam Trans a concesionat transportul public local de călători pe liniile I şi II în urmă cu nouă ani.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

2 Comentarii

adi 29 ianuarie 2014 at 11:36

Ore de varf in Cugir :))
O gluma buna!

Cineva din afara Cugirului care citeste aceasta stire ar crede ca sute de oameni se inghesuie intr-un bus…

Va rugam sa nu mai dezinformati cititorii!(glumesc si eu…)

Alin 29 ianuarie 2014 at 20:38

sa se analizeze si situatia transportatorului care opereaza pe ruta cugir-vinerea. daca si cosciugele acelea pe 4 roti mai indeplinesc conditiile legale pentru transport calatori (a nu se citi cartofi) inseamna ca nu mai avem nici o lege. avem doar prietenia sau cumetria primarului cu dl herlea, proprietarul acelei societati de transport. si bineinteles, aceeasi culoare politica.
pot pune pariu ca dl herlea va „ajuta” cugirenii la greu si va concesiona liniile I si II pt urmatoarea perioda. pute de la o posta a dedicatie. pt dl herlea din partea d-lui primar, a d-lui furdui si a consiliului local, aripa PNL.

Comentariile sunt oprite