Rămâi conectat

Politică Administrație

Consiliul Local Alba Iulia aprobă traseul microbuzului electric din Cetatea Alba Carolina. Vezi unde va avea stații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Alba Iulia vor aproba, în ședința din 22 octombrie, traseul microbuzului electric cu care turiștii pot vizita Cetatea Alba Carolina.

microbuz electric, la Alba Iulia46Reamintim că este vorba despre un autovehicul nepoluant, care permite parcurgerea în timp scurt a Cetății, pentru o percepție de ansamblu cu orientare spre cunoașterea lucrărilor de artă militară a fortificației de tip Vauban, descoperite și puse în valoare aici în această zonă.

Potrivit raportului de specialitate care însoțește documentul supus aprobării, traseul este propus numai pe zona carosabilă a circulațiilor publice din cetatea istorică și este restricționat astfel încât să se reducă la minimum disfuncțiunile și conflictele cu circulațiile pietonale, cu bicicleta, comerțul stradal și organizarea de evenimente.

Sunt propuse trei stații: Piața Tricolorului, Obelisc și Aleea Sf. Eugeniu.

Se recomandă stabilirea unui orar de funcționare diferențiat, după sezonul turistic (vară/ iarnă) și limitarea la maximum 2 vehicule tip microbuz pe traseul propus.

Dacă propunerea va fi aprobată de Consiliul Local Alba Iulia, microbuzul electric va face turul Cetății, prin Șanțuri și va intra în interior, ajungând, pe lângă Universitatea ”1 Decembrie 1918”, până la Biblioteca Batthyaneum, cu condiția ca Serviciul de investiții din subordinea primăriei să ateste capacitatea portantă a podului de la Poarta a III-a, din care să rezulte că stabilitatea acestuia nu este afectată de sarcina microbuzului la încărcarea maximă cu călători. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea