Rămâi conectat

Politică Administrație

Consiliul Județean Alba se reunește joi în ședință, cu 14 proiecte de hotărâre pe ordinea de zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sedinta CJ AlbaJoi, 30 octombrie, începând cu ora 11.00, Consiliul Județean Alba se reunește în ședința ordinară aferentă lunii octombrie. Pe ordinea de zi a întâlnirii se află 14 proiecte de hotărâre, după cum urmează:

1. Proiect de hotărâre privind însuşirea documentaţiilor tehnice cadastrale pentru înscrierea dreptului de proprietate publică a Judeţului Alba asupra a două parcele din terenul aferent Staţiei de pompare apă brută Petreşti, situat în extravilanul comunei Săsciori – judeţul Alba, precum şi asupra construcţiilor edificate pe acestea (parcela de 1.926 mp din terenul de 4.211 mp aferent staţiei; constructii edificate de 399 mp)

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba a unui spaţiu în suprafaţă utilă de 12 mp, din imobilul în care funcţionează Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos, Judeţul Alba (spaţiu scos la închiriere prin licitaţie cu preţ de pornire 4,14 lei/mp/lună pe trei ani, pentru cabinet medical de psihiatrie, deservit de medic de specialitate cu contrac cu CAS, având în vedere numărul mare de beneficiari persoane adulte cu afecţiuni psihice sau mentale cornice, instituţionalizate în structurile rezidenţiale DGASPC din localităţile Sâncrai, Galda de Jos, Cricău, Alba Iulia şi Vinţu de Jos; funcţionarea acestui cabinet ar reduce costurile cu deplasările pacienţilor în ambulatoriile de specialitate din Alba Iulia sau Aiud)

3. Proiect de hotărâre privind actualizarea Programului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pentru perioada 2008-2013, în Judeţul Alba, prelungit prin Hotărârile Consiliului Judeţean Alba nr. 230 din 23 decembrie 2013 şi nr. 105 din 29 mai 2014 (introducerea unei curse pe traseul Cugir – Săliştea, destinată elevilor şi modificarea unor ore din grafic, în concordanţă cu cerinţele locuitorilor din Săliştea, respectiv reducererea timpilor de deplasare, având în vedere că, odată cu darea în folosinţă a autostrăzii, s-a decongestionat traficul pe DN7; operatorul de transport este Livio Dario)

4. Proiect de hotărâre pentru aprobarea “Planului operativ de acţiune privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor judeţene în perioada de iarnă 2014-2015” (pentru cei 1.068,211 km de drumuri administraţi de CJ Alba se va utiliza material antiderapant format din nisip şi 10% sare; valoarea maximă estimată a lucrărilor de întreţinere în perioada 20 octombrie 2014 – 31 martie 2015 este de 6.083.200 lei; vor fi necesare 15.530 tone de nisip şi 700 tone de sare, 100 tone de motorină pentru utilajele DPL Alba (69 proprii şi închiriate); 17 sectoare de drumuri cu lungime totală de 191 km vor fi închise pe perioada iernii, având asigurate rute ocolitoare

5. Proiect de hotărâre privind modificarea Statului de funcţii al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

6. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Bibliotecii Judeţene “Lucian Blaga” Alba.

7. Proiect de hotărâre privind modificarea structurii organizatorice, Organigramei şi a Statului de funcţii ale Spitalului de pneumoftiziologie Aiud.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de parteneriat cu Universitatea “1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia cu privire la realizarea obiectivului de investiţii “Conservare, restaurare şi reorganizare Sala Unirii din Alba Iulia“. (UAB administrează 512 mp din totalul de 1.777 mp al sălii; parteneriat până la 1 decembrie 2018)

9. Proiect de hotărâre privind completarea Articolului 3 din Acordul de cooperare încheiat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba pentru implementarea Proiectului de prevenire a accidentelor de circulaţie rutieră “Alba da prioritate vieţii” aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 38/27.02.2014.

10. Proiect de hotărâre privind îndreptarea erorii materiale din cuprinsul anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 124 din 31 iulie 2014.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea conturilor de execuţie ale bugetului local al Judeţului Alba, bugetului creditelor interne şi bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii, pentru trimestrul III al anului 2014.

12. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general al Judeţului Alba, a bugetului propriu al Judeţului Alba, a bugetului creditelor interne şi a bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii, pe anul 2014.

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea finanţării unor centre de zi pentru copii.

14. Proiect de hotărâre privind completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 53/27.02.2014


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP Primăria orașului Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru semnarea unui contract de concesiune a Serviciului Public de gestionare a câinilor fără stăpân din localitate. Valoarea totală estimată a contractului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea