Rămâi conectat

Politică Administrație

Consiliul Județean Alba alocă 200.000 lei pentru Parcul Industrial Cugir

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parcul Industrial CugirConsilierii județeni din Alba vor supune votului, în ședința ordinară de luni 29 iulie, un proiect de hotărâre privind majorarea capitalului social al Societăţii Comerciale „Parcul Industrial Cugir” SA cu suma de 200.000 lei.

Suma reprezintă un sprijin financiar pentru continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a căilor de acces și transport din cadrul Parcului Industrial, începute anul trecut.

SC PIC SA este persoană juridică română, organizată ca societate comercială pe acţiuni, care îşi desfaşoară activitate în conformitate cu legislaţia în vigoare şi statutul său, unicul acţionar fiind Consiliul judeţean Alba, în vederea reabilitării şi modernizării căilor de acces şi transport în interiorul, parcului pentru utilizarea în bune condiţii a spaţiilor de folosinţă comună şi asigurarea utilităţilor şi serviciilor necesare desfăşurării activităţii agenţilor economici din parc,, societatea a contractat, conform prevederilor legale, lucrări de investiţii în baza unui contract multianual. Valoarea totală a contractului „Reabilitarea/modernizarea căilor de acces şi transport în Parcul Industrial Cugir”, este de 1.134.841,39 lei fară TVA cu o perioada de realizare de 4 ani.

Pentru anul 2012 au fost prevăzute şi s-au efectuat lucrări de reabilitare şi modernizare în baza contractului multianual, în sumă de 500.000 Iei.

Pentru anul 2013 Societatea Comercială „Parcul Industrial Cugir” SA solicită prin adresa nr.38/19.02.2013 înregistrată la registratura Consiliului judeţean Alba sub nr. 2250 din 19.02.2013, susţinere financiară pentru continuarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a infrastructurii din interiorul parcului, fonduri pe care societatea nu le poate acoperi în totalitate din resurse proprii.

Având în vedere cele prezentate mai sus, considerăm oportună iniţierea Proiectului de hotărâre nr. 139/19 iulie 2013, privind majorarea capitalului social al Societăţii Comerciale „Parcul Industrial Cugir” SA cu suma de 200.000 lei

În  momentul de faţă în incinta Parcului Industrial Cugir funcţionează 32 de societăţi comerciale, care au împreună peste 430 de angajaţi. Acestea activează în domenii ca: prelucrări mecanice  prin aşchiere, tratamente termice, reparaţii utilaje industriale, confecţii metalice, prelucrarea lemnului, prelucrarea pielii, producţie de mobilă, comerţ cu amănuntul, consultanţă tehnică, economică, juridică, CAR, şcoala de şoferi, fabricarea articolelor de papetărie, croitorie. PIC a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri în valoare de peste 1,5 milioane de lei.

Angajaţii PIC se ocupă cu administrarea imobilelor şi cu distribuţia de utilităţi – apă, canal, energie, gaze naturale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea