Rămâi conectat

Politică Administrație

Consiliul Consultativ, o inițiativă a Acțiunii Naționale Alba (A.N.A.)

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Consultativ, o inițiativă a Acțiunii Naționale Alba (A.N.A.)

„Democrație defectuoasă”, acesta este verdictul dat de ultimul Index al Democrației (o notă de 6,38 din 10) României. În acest context, conform studiului Democrației din anul 2018, calitatea democrației a scăzut din cauza dezamăgirii cetățenilor în raport cu actualele instituții politice. Din nefericire, Consiliul local al municipiului Alba Iulia a devenit o instituție politizată în totalitate.

Algoritmul de alegere a consilierilor locali fiind unul politic, realizat prin plasarea unor oameni pe o listă hotărâtă de partide, face imposibilă reprezentarea tuturor cartierelor albaiuliene de către oameni neimplicați politic, preocupați doar de problemele administrative ale cartierului în care locuiesc.

Soluția înființării unui consiliu consultativ care să fie legiferat printr-o hotărâre de consiliu local este aplicată deja, cu mare succes, în multe orașe europene. Aș da doar un exemplu în acest sens, respectiv orașul Arnsberg, cu care municipiul Alba Iulia este și înfrățit.

Prin urmare, A.N.A. va propune dezbaterii publice, în prima etapă, și apoi consiliului local aprobarea unui consiliu consultativ în care să fie reprezentate toate cartierele albaiuliene. Din punctul nostru de vedere, reprezentanții în acest consiliu ar trebui să fie oameni neimplicați politic, care împreună cu Consiliul local să facă o administrație mai eficientă.

Așteptăm propunerile voastre pe adresa mea de e-mail: [email protected].

Mircea TRIFU, președinte A.N.A.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane Primăria Roșia Montană se pregătește să modernizeze patru drumuri comunale cu o lungime totală de aproape 11 kilometri. Este vorba despre DC 146, DC Coasta Henții, DC Hondru Curături – tronosnul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea