Consiliu etic, la Spitalul din Alba Iulia: 6 medici și 4 asistenți medicali vor analiza sesizările pacienților

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Consiliul etic al Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ce va analiza sesizările pacienților, este format, pentru moment, din 10 membri, dintre care 5 supleanți, potrivit unei informări publicate pe site-ul instituției. Consiliul se înființează la solicitarea Ministerului Sănătății. El va mai avea în componență și reprezentanți ai autorităților locale și ai asociaților de pacienți.

rp_Spitalul-Judetean-de-Urgenta-Alba-Iulia05-300x200.jpgÎn urma voturilor acordate de personalul Spitalului, pentru constituirea Consiliului, au fost aleși medicii: Cătălina Ghemeș (medic primar Obstetrică Ginecologie – 11 voturi), Aurel Crișan (medic șef UPU – 9 voturi), Mihaela Matei (medic primar neurologie – 8 voturi) și asistenții: Monica Boldor (asistent medical principal Ambulatoriu integrat spitalului cu cabinete de specialitate – 27 voturi) și Doina Presecan (asistent medical principal ATI – 26 voturi).

USR - Alegeri parlamentare 2020

Totodată, Consiliul are și un număr de 5 membri supleanți care vor analiza sesizările pacienților când membrii plini nu sunt disponibili: Mihaela Susan (medic primar oftalmologie), Coșarcă Ramona Gheorghe (medic specialist Cardiologie) și Bogdan Ghigolea (medic specialist nefrologie) – ei au fost aleși cu câte 7 voturi. Asistenții supleanți sunt: Mihaela Cîra (Neonatologie – 24 voturi) și Nadia Vesa (Bloc operator – 23 voturi).

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Consiliul va  analiza sesizările pacienților din Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și vor propune sancțiuni acolo unde va fi cazul. Potrivit regementărilor legale activitatea Consiliului Etic va fi raportată și evaluată de reprezentanții Ministerului Sănătății, o dată la trei luni.

Votul a fost acordat în perioada 17-18 martie.

„Consiliul Etic este un instrument foarte util pentru stabilirea unei realații cât mai corecte cu pacientul. De altfel, fac apel la toate asociațiile de pacienți din județ să își desemneze membri pentru acest Consiliu Etic, pentru ca acesta să poată funcționa la modul optim. Prezența reprezentanților asociațiilor de pacienți este esențială pentru realizarea unui parteneriat real în rezolvarea problemelor de etică”, a declarat managerul Nicoleta Coșarcă.

(D.S.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

FeliZ 23 martie 2015 at 14:40

Te infunda rasul cand vezi ca oameni de cea mai joasa speta ca Nadia Vesa au ajuns in consiliul etic. Doamna Madia nu are nimic de-a face cu etica, e ca apa pentru gasca. Vai si amar de spitalul acesta.

Comentariile sunt oprite