Consiliu de administraţie nou la compania Cupru Min Abrud: Cine este noul președinte al CA
Un nou consiliu de administraţie care va activa pe o perioadă de patru luni, a fost numit la compania Cupru Min Abrud. Preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) a fost desemnat Adrian Opriţescu, un inginer minier în vârstă de 45 de ani care a activat până acum la Compania Naţională a Huilei, respectiv exploatarea minieră Petrila din judeţul Hunedoara.
Membrii ai noului CA de la Cupru Min SA sunt Alexandru Seran, Cătălin Manta, Ioana Arsenie şi Răzvan Szilagyi, toţi patru fiind consultanţi de afaceri.
Cupru Min are în prezent un contract de vânzare a concentratului de cupru cu compania Trafigura din Singapore, singura care a depus ofertă la licitaţia pentru vânzarea cantităţii de de 43.500 tone de concentrat.
În 2020, o tonă de concentrat a fost vândută cu preţul de 1.253,89 dolari, iar contractul a avut o valoare de peste 55 de milioane de dolari. Pentru 2021, preţul contractului a fost stabilit în funcţie de evoluţia valorii cuprului la bursa de la Londra.
Cupru Min Abrud este o companie din domeniul mineritului neferos ce are ca acţionar unic statul român. Societatea a obţinut rezultate pozitive în ultimii ani, în care a realizat investiţii doar prin finanţare proprie. Minerul explotatat din cariera de la Roşia Poieni are un conţinut de 0,37 – 0,4% cupru. În urma prelucrării în cele două linii de flotaţie existente la Uzina din Dealul Piciorului, concentraţia ajunge la 20-21%.
În 2020, exploatarea minieră a investit circa 5 milioane de euro în punerea în funcţiune a unei linii de măcinare. Proiectul nu a condus la o creştere a capacităţii de producţie autorizată a uzinei, estimat la 5.250 tone/zi/linie de măcinare tone/an. Scopul investiţiei a fost punerea în funcţiune a liniei 1 de măcinare ca o alternativă de funcţionare în cazul în care una dintre celelalte două linii nu este funcţională.
De asemenea, a iniţiat o investiţie în valoare de 5 milioane de lei pentru ridicarea digului barajului de la Valea Şesei, unde este depozitat sterilul rezultat din procesul de fabricaţie, cu 5 metri. Cupru Min Abrud este unul dintre cei mai importanţi angajatori din zona Munţilor Apuseni, având circa 600 de persoane cu contract de muncă. În ultimul an contabil, 2019, societatea a înregistrat o valoare a cifrei de afaceri nete de 262,8 milioane de lei şi un profit net de 7,64 de milioane de lei. Pentru 2020, datele financiare nu au fost încă publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | APEL UMANITAR pentru o familie din Alba Iulia, care a rămas fără locuință în urma unui incendiu
FOTO | APEL UMANITAR pentru o familie din Alba Iulia, care a rămas fără locuință în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Cercea, din cartierul Pâclișa din municipiul Alba Iulia. În urmă cu câteva zile, casa lor a fost cuprinsă de flăcări și oamenii au rămas fără acoperiș deasupra capului […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii11 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată