Rămâi conectat

Politică Administrație

Consilierul local Iulian Bunea: Construcția unei creșe în Alba Iulia este necesară. Cererile de înscriere, mai multe decât locurile

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Construcția unei creșe în Alba Iulia este necesară, deoarece la cele trei existente sunt doar 65 de locuri, în vreme ce 161 de părinți au depus cerere de înscriere, 96 fiind astfel respinse, a spus, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, consilierul local Iulian Bunea.

Iulian Bunea a precizat că deschide acest subiect, în cadrul conferinței de presă, întrucât face parte din comisia de învățământ, iar în ultima ședință de consiliul local, la proiectul privind contractarea unei finanțări de 20 de milioane de euro pentru obiective de interes public, nu este prevăzută construcția unei creșe.

El a afirmat că în Alba Iulia sunt trei creșe, două în cartierul Ampoi și una în Cetate, cu o capacitate de 65 de locuri.

”Anul acesta cererea a fost de 161 de locuri, iar cererile respinse sunt 96. Ca o primă nevoie aș zice că ar fi cazul să se construiască încă una-două creșe. Motivez acest subiect prin faptul că în Alba Iulia sunt peste 65.000 de locuitori, către 74.000. Mai puțin de un loc la 1.000 de persoane, deci foarte puțin. După ce am prezentat datele, colegii din celălalt partid, din Consiliul Local au spus că sunt mai multe locuri. Ieri am făcut o verificare. Am fost la creșa din Cetate, care apare și pe site-ul primăriei, și sunt 28 de locuri. Acolo mi se spunea că sunt 60 de locuri. Am verificat, sunt doar 28”, a spus Bunea.

El a adăugat că social-democrații vor iniția un proiect de hotărâre privind construcția unei creșe.

”Unul dintre consilieri a spus că nu avem copii atât de mici și ar fi făcut referire că nu e important. Nici eu nu am copii mici, dar pentru mine problemele cetățenilor, chiar dacă nu fac parte din acea problemă, mă implic și încerc să o rezolv”, a mai spus Bunea.

Iulian Bunea (30 de ani) se află la primul mandat în CL Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea