Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Consilierul judeţean PSD Eugen Popa a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel Alba Iulia.VEZI CE ACUZAŢII I SE ADUC

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierul judeţean PSD Eugen Popa a pierdut procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), la Curtea de Apel Alba Iulia. Instanţa a respins în 6 decembrie acţiunea privind anularea actului administrativ emis în vara acestui an, prin care ANI constata starea de incompatibilitate a lui Eugen Popa. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit comunicatului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Eugen Popa se află în stare de incompatibilitate. Acesta este acuzat că a încălcat legislaţia în vigoare în mandatul exercitat în perioada 2004-2008. Verificările au început în ianuarie 2010. Potrivit raportului Agenţiei din data de 31 mai, incompatibilitatea se referă la funcţia deţinuţă de Eugen Popa în cadrul Consiliului Judeţean Alba şi derularea unor contracte de parteneriat cu Aitrans SA Aiud şi Media Eveniment SRL Aiud, în cadrul cărora social-democratul a fost acţionar şi cenzor.

Eugen Popa a scăpat în schimb de acuzaţia de conflict de interese pentru care ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Potrivit procurorului Mihaela Chicea, procurorii de aici au dispus în luna iulie 2011 neînceperea urmăririi penale împotriva lui Eugen Popa pentru această infracţiune.

În dosar a fost înregistrată şi societatea de transport Transgylien Aiud ca intervenient în favoarea ANI. Transgylien şi Aitrans au acelaşi obiect de activitate şi sunt firme concurente.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea