Rămâi conectat

Politică Administrație

Consilierii PSD din CL Alba Iulia: ”Singurul motiv pentru care Mircea Hava ar deveni europarlamentar este imunitatea de care ar beneficia și care l-ar salva de viitoare dosare penale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Singurul motiv pentru care Mircea Hava ar deveni europarlamentar este imunitatea de care ar beneficia și care l-ar salva de viitoare dosare penale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD Alba Iulia:

”Domnul Mircea Hava nu are niciun motiv să meargă în Parlamentul European deoarece afacerile îi merg bine, oamenii sunt așezați la locurile lor, partidul e ascultător și banul public local îi este la discreție. Singurul motiv pentru care Mircea Hava ar deveni europarlamentar este imunitatea de care ar beneficia și care l-ar salva de viitoare dosare penale. Se cunoaște faptul că în Primăria Alba Iulia sunt multe ilegalități, că banul public merge la bine-cunoscutele firme de casă, că achizițiile publice se fac după ureche și că fiecare serviciu public funcționează pe bază de protocoale adiționale la contracte expirate. Presiunea nelegiuirilor administrației PDL-iste apasă pe umerii bătrâni ai primarului etern.

Domnul Mircea Hava nu va pleca la Bruxelles pentru că mai are multe de oferit albaiulienilor. Mai trebuie să-i inunde de 2-3 ori cu Apa CTTA, mai trebuie să le pună taxe aberante pe locurile de parcare, să interzică creșterea păsărilor de curte în oraș sau să-i amăgească pe locuitorii unor cartiere cu asfaltarea și racordarea la utilitățile publice. De asemenea, mai trebuie să hrănească ONG-urile de casă din bugetul local fără să facă concurs de proiecte, să organizeze petreceri și spectacole pe sute de mii de euro și să urmărească cu atenție și preocupare cum se dezmembrează Cetatea făcută cu materiale chinezești.

Mai sunt și tinerele speranțe ale PNL-PDL Alba, lupii tineri, oameni de afaceri prosperi cărora domnul Hava trebuie să le asigure un viitor. Cine îi va mai proteja de controale, anchete și verificări dacă primarul pleacă în țările calde (ploioase în cazul Belgiei)?!

Ne este milă totuși de domul Florin Roman, pretendent cu state vechi la funcția de eroparlamentar, care s-a luptat din răsputeri pentru acest post, dându-și chiar demisia din funcția de vicepreședinte PNL la insistențele lui Hava, și care, iată, a fost surclasat de dușmanul și deopotrivă prietenul lui politic Mircea Hava. Pentru un vechi liberal ca domnul Roman credem că este foarte frustrant să fii pe un loc neeligibil. Ce vor mai crede votanții liberali care, în 2010, se legau cu lanțuri de Parcul Custozza alături de Florin Roman împotriva administrației Hava?! Se vor lega și astăzi pentru Florin Roman?!

Nu în ultimul rând, domnul Hava mai trebuie să se asigure de conducerea centrală a PNL, alături de domnii Blaga, Boc, Flutur, Bolojan și Falcă, eminențele cenușii care au scăzut salariile în sectorul bugetar cu 25% și pensiile cu 15%. Mai lipsește din formulă doamna Udrea, care momentan e reținută în țări exotice, acolo unde își petrece timpul și primarul nostru.

Având în vedere sponsorizările uriașe și greutatea domniei sale în construcția noului PNL, credem că ar fi cel mai potrivit să devină președintele partidului pe care l-a păstorit și slujit cu atâta credință, ca un adevărat urmaș al brătienilor. Domnul Orban are multe de învățat de la domnul Hava, dar îi lăsăm pe cititori să completeze.

Cu atâta muncă pe cap, domnul Hava nu-și permite să părăsească jilțul puterii locale și camarila de partid, anunțul punerii sale pe lista de europarlamentare fiind doar praf în ochi aruncat alegătorilor onești. NU mai pică nimeni în capcanele lacrimogene ale lui Mircea Hava, chiar dacă ne așteptăm să facă o scenă de ”retragere” în rolul lui Teodor Stolojan din 2004. Întrebarea este cine va juca rolul lui Traian Băsescu?!

Cu toate acestea, îl rugăm pe domnul Hava să mai stea și prin Primărie pentru că, totuși, încă este primarul municipiului Alba Iulia, nu al Bucureștiului sau al Vienei. Zeci de oameni așteaptă în audiență la domnia sa, audiențe pe care nu le mai ține de ani buni. Vine când vrea și pleacă când vrea de la serviciu, fiind totuși cel mai bine plătit primar din România.

Pare că în ultima perioadă este plictisit. Disprețul dumnealui pentru Consiliul local este bine cunoscut de presă, dar îl rugăm ca măcar față de cetățeni să mai arate o urmă de respect”, se arată în comunicatul de presă semnat de Consilierii PSD din Consiliul Local al municipiului Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea