Rămâi conectat

Politică Administrație

Consilierii PSD: Alba Iulia, aproape de a pierde șansa de a juca acasă cu FCSB. Concertele, mai importante decât reabilitarea Stadionului Cetate

Ziarul Unirea

Publicat

în

De 22 de ani de când e primar, Mircea Hava a privit pasiv la modul în care Stadionul ”Cetate”, simbol al municipiului Alba Iulia, s-a degradat continuu, iar în anul Centenar, albaiulienii sunt văduviți de a asista, acasă la ei, la un spectacol fotbalistic – meciul de cupă FCSB – FC Unirea Alba Iulia. Meciul nu se poate desfășura pe ”Cetate” deoarece nu avem nocturnă – o investiție nu imposibilă, ci realizabilă și pentru alte orașe mai mici din județul Alba.

În acest contextul sunt de făcut câteva precizări:

În anul 2003, când a preluat prin Hotărâre de Guvern Stadionul ”Cetate” (baza sportivă) de la Agenția Națională de Sport și Tineret, Primăria Alba Iulia și-a luat obligația de a menține destinația obiectivului pentru desfășurarea activităților din sistemul de educație fizică și sport, precum și aceea de a respecta programul activităților prevăzute în calendarele naționale și acordarea cu titlu gratuit a folosirii stadionului lucru care, de altfel, nu s-a întâmplat. Scopul acestui transfer a fost de a dezvolta baza sportivă, însă despre acest subiect nici nu are rost să discutăm.

În 2004, Primăria Alba Iulia a preluat de la FC Mecanica Alba Iulia Stadionul Mecanica, unde s-a construit un centru comercial, și nicio altă bază sportivă, deși articolul 78 din Legea Sportului, intrat în vigoare în anul 2000, prevede că autoritățile administrației publice și societățile comerciale care au dobândit sau dețin baze și/sau instalații sportive sunt obligate să păstreze destinația acestora și să le mențină în stare de funcționare, iar articolul 79 prevede că schimbarea destinației sau desființarea unor baze sportive aparținând domeniului public ori privat al statului sau al unităților administrativ-teritoriale se poate face numai cu construirea prealabilă a altor baze sportive similare celor desființate.

Din cele menționate mai sus observăm, cu stupoare, că cel puțin o lege nu a fost respectată, primăria condusă și atunci de actualul primar, Mircea Hava, neurmărind interesele sportive, ci interesele economice. Nu în ultimul rând, să nu uităm că Stadionul Cetate avea trei terenuri de fotbal, iar unul s-a desființat, fără să se construiască altul, așa cum prevede legea.

Nu putem privi pasivi la acest fenomen, deși nu suntem, firește, împotriva dezvoltării și a construirii unui centru comercial sau a altor imobile, dar având oameni de administrație cu acest raționament nu putem decât să ne gândim că încet, încet, se duc toate.

Acum, la 100 de ani de la Marea Unire, când echipa fanion a județului Alba va juca cu ”Steaua”, un meci ce ar trebui să se desfășoare în ”inima orașului” pe Stadionul Cetate, aflăm de imposibilitatea găzduirii spectacolului fotbalistic. Din păcate, desfășurarea meciului de fotbal FC Unirea – Steaua  la Alba Iulia este condiționată de  montarea unei nocturne pe stadion, deoarece meciul se va juca seara, de la 21:30.  Dacă nu vom avea nocturnă până săptămâna viitoare, partida va avea loc pe stadionul din Cluj sau Bistrița Năsăud, iar albaiulienii nu vor putea să-și vadă echipa preferată.

Trebuie să fie o mare ambiție pentru noi toți asigurarea desfășurării unui meci din Cupa României aici, la Alba Iulia, în An Centenar. Administrația condusă de Mircea Hava a avut timp de pregătire 22 de ani, nu o săptămână. Au avut-o pe Elena Udrea care a construit terenuri de sport în pantă, credem că avea bani și pentru Hava ca să pună nocturnă la Stadionul Cetate.  În schimb, Mircea Hava a avut sute de mii de euro pentru spectacole, petreceri și alte cumetrii cu artiști și vedete, lăsând orașul fără infrastructură sportivă. În fiecare săptămână vedem câte un concert la Alba Iulia, dar nu mai vedem un meci de fotbal de anvergură de ani de zile.

Domnule primar, se poate închiria o nocturnă, care costă până în 41.000 euro, cu mult mai puțin decât spectacolele de sute de mii de euro ale Primăriei.  Achiziția se poate face în regim de urgență, pe o procedură simplificată și este o reparație morală care s-ar putea aduce.

Nu vrem să fim martori ai incompetenței primarului și a unui eventual eșec al organizării meciului la Alba Iulia. De aceea, îi solicităm lui Mircea Hava să vină din vacanța exotică și să se asigure că până săptămâna viitoare avem nocturnă pe Stadionul ”Cetate”. Nu o cerem noi, consilierii social democrați, ci zecile de mii de suporteri albaiulieni care vor să vadă meciul de fotbal la ei acasă.

 

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat

Alba Iulia

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea