Rămâi conectat

Curier Județean

Consilierii PDL Aiud: ”Întâi locuri de muncă și creșterea veniturilor, abia apoi creșterea dărilor!”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grupul consilierilor PDL Aiud a depus joi, 10 ianuarie, proiectul de hotărâre prin care se revocă majorarea impozitelor și taxelor locale. Aceștia consideră că mărirea cu 16% a impozitelor și taxelor locale la Aiud, ca măsură a administrației Josan, este ”nedreaptă și în dezavantajul cetățeanului”.

”În condițiile în care situația economică a contribuabilului aiudean nu a cunoscut o modificare în bine față de anul fiscal anterior și pentru că opțiunea majorării nu a fost anunțată onest în programul electoral al USL, inițiativa PDL face apel la conștiința fiecărui consilier local indiferent de culoarea politică.

În altă ordine de idei în administrația locală, dacă ești cu adevărat bărbat, recunoști atunci când nu poți să te descurci și ai nevoie de o mână de ajutor. Dacă ești bărbat! Dacă nu, te ascunzi după fustele legislative. Ce l-ar costa pe primarul Aiudului să recunoască faptul că nu are capacitatea administrativă de a atrage bani pentru comunitate fără a băga mâinile în buzunarele oamenilor?

Încercarea de explicație pe care edilul din Aiud o prezintă opiniei publice, dincolo de faptul că jignește inteligența și bunul simț al celor informați, oscilează haotic între infantilism și mitomanie desăvârșită. Ca de fiecare dată când e prins nepregătit vântură doct două teme pe cât de dragi pe atât de străine lui: eternele investiții și vastele sale cunoștințe în ale administrației locale.

Conform declarațiilor consemnate în presa locală, ar exista o cutumă care îndreptățește această creștere. Păi dacă e cutumă, adică regulă nescrisă, consfințită prin tradiție, atunci era cutumă și în noiembrie, nu? Și totuși în noiembrie nu s-au mărit taxele și impozitele. Ele s-au mărit doar după ce Guvernul USL a emis hotărârea cu caracter imperativ.

De dragul adevărului, reamintim faptul că în ședința ordinară din 27.11.2012, consilierii locali au votat în unanimitate menținerea nivelului impozitelor și taxelor din anul fiscal anterior. În acea ședință atotștiutorul edil nu a pomenit niciun cuvințel despre vreo cutumă. Așa stând lucrurile există două posibilități: ori e cutuma dar nu a știut-o și atunci adio cu mitul experienței, ori nu există cutumă și atunci nu spune adevărul. Tot atunci, amendamentul consilierului PDL, Aurel Fleșer, privind eliminarea taxei de urgență practicată de primăria Aiud a fost aprobat spre beneficiul cetățeanului.

Din respect pentru concetățeni, consilierii PDL așteaptă convocare de către primar a unei noi ședințe extraordinare pe tema revocării acestei majorări .  În caz contrar vom face noi această convocare”, se arată într-un comunicat de presă semnat de grupul consilierilor PDL Aiud: Oana Badea, Iosif Bradea, Tiberiu Budușan, Aurel Fleșer, Gheza Molnar, Vultur Vasile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Un exemplu de urmat: Un grup de elevi, surprinși de camerele de filmat, în timp ce au făcut de bunăvoie o acțiune de ecologizare

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Un exemplu de urmat: Un grup de elevi, surprinși de camerele de filmat, în timp ce au făcut de bunăvoie o acțiune de ecologizare Mai mulți elevi au fost surprinși de camerele de supraveghere în timp ce adunau gunoaiele de pe malul râului Ampoi. Gestul lor este unul făcut de bunăvoie, gândindu-se la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea