Consilierii locali din Alba Iulia îşi angajează expert judiciar

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au adoptat ieri o hotărăre de împuternicire a primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Hava pentru efectuarea procedurilor legale pentru angajarea unui expert judiciar în vederea întocmirii unei expertize contabile cu privire la sumele acordate ca finanţare Asociaţiei Fotbal Club Unirea 1924 şi a contractelor de finanţare încheiate cu aceasta. Propunerea de angajare a expertului contabil a venit din partea consilierului local Horea Bărdaş şi a fost formulată în şedinţa extraordinară a CL Alba Iulia din 20 martie 2012. Atunci consilierii locali se întâlniseră pentru adoptarea unei hotărâri privind revocarea HCL din 24 ianuarie 2012 prin care aprobaseră constituirea ca parte civilă în dosarul în care DNA Alba Iulia verifică legalitatea finanţării AFC Unirea 1924.

            Iţele sunt încurcate dar cronologia este următoarea: În luna decembrie 2011 DNA Alba Iulia a solicitata CL Alba Iulia să comunice dacă se constituie sau nu parte civilă în dosar. Atunci consilierii locali au decis să nu se constituie. În luna ianuarie 2012 s-au răzgândit şi au decis să se constituie parte civilă pentru suma de 8 milioane de lei, cunatumul tuturor finanţărilor acordate timp de cinci ani către AFC Unirea 1924, cu menţiunea că suma respectivă ar putea creşte sau scădea în funcţie de constatările unui expert contabil independent. Pentru că totuşi consilierii locali nu consideră că există un prejudiciu au dorit revocarea HCL din ianuarie în cadrul şedinţei extraordinare amintite, care a avut loc în martie. Dar, din nou s-au răzgândit şi au renunţat la revocarea hotărârii din ianuarie decizând în schimb angajarea unui expert judiciar care să prezinte o expertiză contabilă asupra cheltuirii banilor. Acesta trebuie să prezinte expertiza în şedinţa ordinară a Consiliului local Alba Iulia din luna aprilie 2012. Graba este justificată de necesitatea constituirii ca parte civilă a CL Alba Iulia înainte de prezentarea de către DNA Alba Iulia a rechizitoriului în instanţă.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

expert ? 31 martie 2012 at 20:59

Oare ce angajeaza ? Expert contabil, sau judiciar ?
Halal stiinta !!!!

Catre expert 1 aprilie 2012 at 11:14

Consilierii astia vreau sa mai consume si expertu…bani publici si s-o lungeasca pana la prescrierea marseviei d-lor consilieri care doar fotbal pot avea in cap…DNA da pe ei !

Comentariile sunt oprite