Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Consilierii locali au refuzat să dezbată proiectul de modificare a contractului cu STP, inițiat de Simone Albani

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul de hotărâre inițiat de consilierul liberal Simone Albani, prin care acesta cerea modificarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local către STP Alba Iulia (aprobat în ședința extraordinară din 8 august 2012), a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de ieri.

După mai multe discuții aleșii locali au concluzionat că nu pot vota un proiect ce nu are atașat un raport de specialitate, fapt pentru care consilierii liberali au cerut tragerea la răspundere a celui care ar fi trebuit să întocmească respectivul raport. În opinia lor vinovatul este Oliviu Gașpar, șeful Biroului Transport, Liberă Inițiativă și Comercial – Direcția Cheltuieli din Primăria Alba Iulia. De altfel secretarul instituției, Marcel Jeler a și precizat că Gașpar a refuzat să întocmească raportul, însă a declarat că nu vrea să comenteze decizia luată de colegul său.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Prin proiectul respectiv Simone Albani dorea eliminarea integrală din conținutul contractului a punctelor ce prevedeau achitarea de către administrația locală către STP a unei cote de profit de 4,5%.

Primăria Alba Iulia nu-și poate permite, într-o perioadă de criză economică, să subvenționeze o societate privată cu o cotă de profit de 4,5%”, a precizat consilierul local liberal care susține că atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate către STP Alba Iulia ”s-a făcut direct, prin asociere și nu s-a respectat principiul transparenței și competitivității”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea