Rămâi conectat

Politică Administrație

Consilierii locali ai PNL Alba Iulia susţin dezvoltarea municipiului, propunând noi lucrări. Vezi care sunt acestea

Ziarul Unirea

Publicat

în

vot-sedinta-consiliul-local-alba-iulia1Consilierii locali ai PNL Alba Iulia au transmis că au votat pentru adoptarea bugetului pe anul 2014, în şedinţa de Consiliu Local ce a avut loc marţi. Printre investiţiile incluse în proiectul de buget, liberalii spun că susţin continuarea unor lucrărilor importante din oraş, dar şi că au propus noi lucrări, precum modernizări de străzi, reparaţii la unităţi şcolare, amenajarea unor sensuri giratorii, săli de sport şi altele.

Propunerile cu care au venit consilierii PNL Alba Iulia vizează, printre altele, suplimentarea cantităţiilor de piatră pentru întreţinere şi reparaţii de străzi, lucrări de întreţinere şi reparaţii la unităţi şcolare, modernizări de străzi, amenajarea a două noi sensuri giratorii în zona Vasile Goldiş, intersecţie cu B-dul Revoluţiei şi în zona Cimitirul Eroilor.

În plan sportiv, liberalii susţin alocările bugetare iniţiale şi au propus premierea sportivilor de la powerlifting pentru rezultatele internaţionale. De asemenea, sunt interesaţi de susţinerea la CNI a proiectului de realizare a unei noi săli de sport la Şcoala Generală nr. 3 ”Avram Iancu” din Alba Iulia,  şi spun că Liceul Sportiv va beneficia de un teren sintetic.

Totodată, a fost agreată propunerea “Acces gratuit pentru elevi şi sportivi pe bazele sportive din Alba Iulia”, fiind vorba aici de stadionul Cetate, Bazinul Olimpic şi terenuri sportive din jurul bazinului, în baza unui regulament pe zile şi ore, pentru fiecare unitate şcolară din Alba Iulia, astfel încât să fie evitată aglomerarea.

Au propus şi efectuarea unui Studiu de trafic pe AIDA, care să ducă la fluidizarea circulaţiei în perspectiva construcţiei autostrăzii Sebes-Turda şi a inelului de circulaţie care va lega nodurile de nord şi de sud ale oraşului şi care va scoate traficul greu din municipiu.

Ca şi componentă a dezvoltării economice, liberalii au propus pregătirea unui proiect pentru înfiinţarea unui Parc Logistic, finanţat pe Programul Operaţional Regional, perioada de alocare 2014-2020. De asemenea, aceştia se declară  mulţumiţi şi de începerea procedurilor pentru realizarea Monumentului Unirii.

„În bugetul pe anul 2014 au fost incluse, printe altele, continuarea lucrărilor în Cetate, în zona Parcului Dendrologic, începerea lucrărilor la Schit în zona de agrement, a unei baze sportive în zona Bazinului Olimpic ş.a. Totodată, noul buget susţine continuarea investiitillor în privinţa lucrărilor de infrastructură (apă, drum, canal) în Oarda, Miceşti, Partoş, Barabant şi Pâclişa, în zona Micesti-Alba Iulia, precum şi finalizarea lucrărilor la locuinţele sociale şi lucrări de reparaţii şi interioare la săli de şcoli şi grădiniţe”, au precizat liberalii.

Consilierii locali PNL spun că vor susţine şi promovarea naţională şi internaţională a Cetăţii Vauban în vederea atragerii de turişti şi dezvoltării de servicii în interiorul acesteia. Totodată, este finanţată refunctionalizarea zonei centrale a oraşului. „Salutăm deschiderea la dialog a tuturor celor care doresc să susţină dezvoltarea municipiului Alba Iulia şi au votat acest proiect”, au mai transmis aceştia.

Consilieri locali PNL Alba Iulia, Pleșa Codru Gabriel, Simone Albani Rocchetti, Buglea Rareș, Zdrânc Daniel, Petric Vasile

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea