Consilierii locali ai PNL Alba Iulia susţin dezvoltarea municipiului, propunând noi lucrări. Vezi care sunt acestea

Consilierii locali ai PNL Alba Iulia au transmis că au votat pentru adoptarea bugetului pe anul 2014, în şedinţa de Consiliu Local ce a avut loc marţi. Printre investiţiile incluse în proiectul de buget, liberalii spun că susţin continuarea unor lucrărilor importante din oraş, dar şi că au propus noi lucrări, precum modernizări de străzi, reparaţii la unităţi şcolare, amenajarea unor sensuri giratorii, săli de sport şi altele.

Propunerile cu care au venit consilierii PNL Alba Iulia vizează, printre altele, suplimentarea cantităţiilor de piatră pentru întreţinere şi reparaţii de străzi, lucrări de întreţinere şi reparaţii la unităţi şcolare, modernizări de străzi, amenajarea a două noi sensuri giratorii în zona Vasile Goldiş, intersecţie cu B-dul Revoluţiei şi în zona Cimitirul Eroilor.

În plan sportiv, liberalii susţin alocările bugetare iniţiale şi au propus premierea sportivilor de la powerlifting pentru rezultatele internaţionale. De asemenea, sunt interesaţi de susţinerea la CNI a proiectului de realizare a unei noi săli de sport la Şcoala Generală nr. 3 ”Avram Iancu” din Alba Iulia,  şi spun că Liceul Sportiv va beneficia de un teren sintetic.

Totodată, a fost agreată propunerea “Acces gratuit pentru elevi şi sportivi pe bazele sportive din Alba Iulia”, fiind vorba aici de stadionul Cetate, Bazinul Olimpic şi terenuri sportive din jurul bazinului, în baza unui regulament pe zile şi ore, pentru fiecare unitate şcolară din Alba Iulia, astfel încât să fie evitată aglomerarea.

Au propus şi efectuarea unui Studiu de trafic pe AIDA, care să ducă la fluidizarea circulaţiei în perspectiva construcţiei autostrăzii Sebes-Turda şi a inelului de circulaţie care va lega nodurile de nord şi de sud ale oraşului şi care va scoate traficul greu din municipiu.

Ca şi componentă a dezvoltării economice, liberalii au propus pregătirea unui proiect pentru înfiinţarea unui Parc Logistic, finanţat pe Programul Operaţional Regional, perioada de alocare 2014-2020. De asemenea, aceştia se declară  mulţumiţi şi de începerea procedurilor pentru realizarea Monumentului Unirii.

„În bugetul pe anul 2014 au fost incluse, printe altele, continuarea lucrărilor în Cetate, în zona Parcului Dendrologic, începerea lucrărilor la Schit în zona de agrement, a unei baze sportive în zona Bazinului Olimpic ş.a. Totodată, noul buget susţine continuarea investiitillor în privinţa lucrărilor de infrastructură (apă, drum, canal) în Oarda, Miceşti, Partoş, Barabant şi Pâclişa, în zona Micesti-Alba Iulia, precum şi finalizarea lucrărilor la locuinţele sociale şi lucrări de reparaţii şi interioare la săli de şcoli şi grădiniţe”, au precizat liberalii.

Consilierii locali PNL spun că vor susţine şi promovarea naţională şi internaţională a Cetăţii Vauban în vederea atragerii de turişti şi dezvoltării de servicii în interiorul acesteia. Totodată, este finanţată refunctionalizarea zonei centrale a oraşului. „Salutăm deschiderea la dialog a tuturor celor care doresc să susţină dezvoltarea municipiului Alba Iulia şi au votat acest proiect”, au mai transmis aceştia.

Consilieri locali PNL Alba Iulia, Pleșa Codru Gabriel, Simone Albani Rocchetti, Buglea Rareș, Zdrânc Daniel, Petric Vasile

Foto: arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

Horea 4 februarie 2014 at 16:12

felicitari grupului PNL din CL Alba Iulia !!!

@Horea 4 februarie 2014 at 18:47

Ii feliciti de pomana. Au schimbat doar strategia ca au vazut ca nu mai merge cu urletele sinistre ale Piticului Atomic si ale prietenului sau rasistul Rares Buglea, doua nulitati bine conectate la banul public. Nici cu Plesa ala nu imi e rusine. In timp ce el se lega de copac in fostul parc Custozza, firma lui colabora cu Grup Corint. Au facut lucrari de ~18 miliarde de lei vechi in Cetate prin intermediul grofilor. Astia nu sunt liberali si nici nu au mare lucru in comun cu liberalismul. Sunt o gasca pusa pe capatuiala si pe jefuit banul public.

alin 4 februarie 2014 at 17:11

Felicitari PNL!

IS 4 februarie 2014 at 17:20

Asa se face administratie! Bravo Pnl!

Neacsu 4 februarie 2014 at 17:56

Cred ca sunt niste propuneri bune pentru oras. Dar pentru liberali aveam asteptari ceva mai mari, ceva propuneri de investitii si locuri noi de munca nu ar strica. E buna ideea cu parcul logistic da mi se pare cam insuficienta. Oricum, e bine ca nu doar propunerile primarului trec, ci si ale opozitiei din consiliu local. Daca o tin tot asa PNListii or sa faca o figura frumoasa

Dumitru 4 februarie 2014 at 18:50

felicitari pt preocuparea spre dezvoltare economica si sustinerea sectorului privat ! asa trebuie sa faca liberalii ! va sustin si eu , cu stima Dumitru Mogosan!

Alex Dancila 4 februarie 2014 at 19:16

Felicitari PNL! O echipa de consilieri puternica si care reuseste sa faca ceva pentru oras nu doar gargara!

gogu 4 februarie 2014 at 21:01

Dragii mosului astea sunt frectii la piciorul de lemn dezvoltarea unui oras nu inseamna doar lucrari noi inseamna locuri de munca si investii-investitori se pare ca doar atata stim marim impozitele si taxele iar cu banii stransi la buget facem lucrari cu firmele de casa.Va plangeati de Hava ca stie sa schimbe doar pavajele si bordurile oare nu era aceeasi chestie…lucrari noi,n-am auzit de lucrari noi cu bani europeni nimeni nu cauta investitori la care sa le faca unele concesii,o reducere de impozit de exemplu ca sa investeasca ceva banuti intr-o sectie-fabrica de productie nu stim decat sa facem parcuri logistice ha!ha! sau mall-uri unde bate vantul si…saracia.

Felia de tort 4 februarie 2014 at 22:29

Niste hoti care isi urmaresc doar interesele

Comentariile sunt oprite