Ziarul Unirea

Consilierii din Alba Iulia, citaţi ca martori la DNA. Ei trebuie să dea explicaţii în dosarul finanţărilor din bani publici acordate FC Unirea

Toţi consilierii locali din Consiliul Local Alba Iulia, indiferent de apartenenţa politică, au primit citaţie pentru a se prezenta la sediul DNA. Marţi, aleşii au găsit în dosarul de şedinţă o invitaţie la DNA Alba Iulia. Aceştia se vor prezenta pe rând, în calitate de martori, în funcţie de data la care au fost citaţi, să dea explicaţii procurorilor care în această perioadă efectuează cercetări privind cheltuirea sumelor de bani acordate de consilierii locali şi consilierii judeţeni Asociaţiei Fotbal Club Unirea 1924, în perioada 2005 – 2011.

Cotizaţiile şi finanţările pe care CL Alba Iulia le-a aprobat însumează 8 milioane de lei în timp ce CJ Alba a finanţat activitatea sportivă a Clubului cu 3,5 milioane lei. Procurorii anchetează modul cum aceşti bani au fost cheltuiţi de către diriguitorii clubului de fotbal. Atât CL Alba Iulia cât şi CJ Alba au decis să se constituie parte civilă în dosar.

ELIT

Acesta nu este singurul dosar instrumentat de procurorii DNA în care aleşii sunt chemaţi să dea cu subsemnatul. Luna trecută ei au aflat că au început cercetări într-o altă cauză care îi priveşte, şi anume cea legată de transportul public local. Consilierii locali din Alba Iulia au votat recent prelungirea contractului cu Societatea de Transport Public (STP), lucru care a atras o altă plângere la DNA.

„Sunt tot felul de persoane care n-au de lucru şi se ocupă să facă plângeri la DNA. Normal că e de datoria procurorilor să verifice ce şi cum, să ne întrebe şi pe noi cum s-au întâmplat lucrurile. Vă promit că mă voi ocupa personal să fac solicitări să vedem cine face aceste plângeri, să aflăm cine sunt aceşti delatori”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Mihai 6 februarie 2012 at 17:10

Sigur ca s-au constituit parte civila privind fraudele de la FC Unirea. Ca doar nu vor spune ca o parte din ei au bagat banii in buzunar.La fel si in transportul STP din Alba Iulia. Desi se spne ca este o firma privata, se stie ca este subventionata de Primaria Alba Iulia. Si cine trage sforile in primarie , stim cu totii.Lasa sa-i cheme pe toti la audieri, ca o fac din timpul serviciului, si nu din timpul liber.Macar sa le stea cu sula-n coaste. Ca si asa DNA-ul singul nu rezolva nimic. Ei cerceteaza, propun spre arestare, si judecatorii ii lasa liberi.Cata vreme justitia in Romania este corupta, DNA-ul are mici sanse de-a face curatenie.Cei care fac plangeri la DNA impotriva voastra, nu o fac ca asa au visat peste noapte.Asa ca dnule primar Halvita, nu mai cerceta personal cine sunt delatorii , ci mai bine spune-ne cine sunt cei care au bagat banii in buzunar. Ocupa-te personal de acest lucru , si nu-ti irosi timpul personal sa afli cine face acuzatiile. Daca nu faci foc , nu iese fum.

Sa se termine cu bani publici la fotbal 6 februarie 2012 at 17:18

Vad ca sefii portocali nu termina cu acordarea de bani publici distractiei din fotbal fapt pentru care trebuie reclamati pana sus de tot,iar STP pune la dispozitie miloace de transport unor jucatori…Sa-si caute privati si sa se distreze 100 de ani pe banii acestora si sa-i duca cu autobuzele pana la Maglavid tot gratis !

nomenklatur 6 februarie 2012 at 19:39

…sa dai bani publici la echipe de fotbal,e cel putin ciudat daca nu i se poate spune altfel-la fel era si pe vremea lu’ ceasca-fotbalistii primeau apartament,salarii de la locul de munca fara sa treaca pe acolo,indemnizatii de meci,prime de victorie,etc-in timp ce „prostanul” de rind,muncea in locul lor la fabrica,si statea la cozi interminabile pentru soia la matz;orice primarie da bani la capusele de fotbalisti,sa mearga la DNA!

horia 6 februarie 2012 at 19:41

..ei nu stiu sa citeasca si sa aplice o lege ,dar mite sa mai si „produca „acte normative…astia au trecut in viata lor un test psihologic….

Badia 7 februarie 2012 at 9:15

Oameni buni! Situatia este exacta ceeasi, sau aproape la fel in toate judetele, municipiile, orasele si comunele tarii. Peste tot s-au dat bani si se dau pentru asa ceva. Pricipiul este unul milenar. Pentru a fi usor de condus oamenilor le trebuie paine si circ. la aceasta ora circ este dar nu este paine. Se vede ce se intampla. Daca li se ia si circul ganditi ce urmeaza… Dupa parerea mea banii care s-au cheltuiesc si se cheltuie in acest sport care, cica ar fi rege, s-ar investi sau ar fi fost investiti pentru dezvoltarea economica a tarii acum nu mai aveam problemele cu care ne confruntam si am fi fost si noi ca si tarile alea nordice de care n-auzi ca ar fi lovite de criza. Asa este?

Comentariile sunt oprite