Consilieri educativi din Alba, în vizită la Parlamentul European
În perioada 7 – 11 decembrie, un grup de 30 de angajaţi ai învăţământului preuniversitar, majoritatea consilieri educativi, dar şi directori şi inspectori şcolari din judeţul Alba a făcut o vizită de documentare şi informare la Parlamentul European, ne-a informat prof. Marcel Stan, la întoarcerea de la Bruxelles. Vizita s-a efectuat la iniţiativa prof. Rodica Andronescu, fost inspector şcolar general adjunct al IŞJ Alba, având acceptul Parlamentului European. În data de 9 decembrie 2011, grupul a fost primit la Parlamentul European şi a participat la o activitate de informare şi vizitare a parlamentului sub îndrumarea Marianei Cosac, conferenţiar la Unitatea de vizite şi seminarii a Parlamentului European. În cadrul informării respective s-au abordat aspecte diverse, cum ar fi funcţionarea instituţiilor europene (Parlamentul European, Consiliul UE şi Comisia Europeană), garanţia libertăţilor fundamentale, democraţiei şi drepturile omului, mecanismele Parlamentului European, gestionarea bugetului european şi legislaţia europeană.
Delegaţia din Alba s-a aflat pentru scurt timp şi în noul spaţiu pentru vizitatori, Parlamentarium, în care membrii acesteia au putut vedea într-un mod dinamic şi inedit cum se iau deciziile în P.E. şi cum influenţează acestea viaţa de zi cu zi a statelor membre. „De la o excursie virtuală interactivă prin Europa până la o hartă luminoasă tridimensională plină de magie a continentului şi o proiecţie video a unor mesaje primite din partea europarlamentarilor, activităţile şi expoziţiile sunt nu numai original de antrenante, ci şi antrenant de originale. Centrul poate fi accesat gratuit în 23 de limbi, inclusiv în română, şi este complet adaptat şi pentru vizitatori cu nevoi speciale”, a spus prof. Marcel Stan.
El a precizat că această vizită a consilierilor educativi din judeţul Alba la Parlamentul European s-a conturat ca o necesitate în concretizarea cunoştiinţelor despre Uniunea Europeană şi instituţiile acesteia, pentru a derula o activitate mai eficientă de formare a opiniei tinerei generaţii privind oportunitatea existenţei şi funcţionării instituţiilor la nivel european, în activităţile curriculare şi extracurriculare.
Membrii grupului vor desfăşura activităţi de diseminare a informaţiilor şi vor avea un rol de multiplicatori de imagine şi opinie la nivelul şcolilor, al comunităţii locale, precum şi la nivel judeţean în întâlnirile din cadrul cercului consilierilor educativi.
Robert GHERGU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern” La 27 noiembrie 1885 în Târlișua, Bistrița-Năsăud se naște Liviu Rebreanu, autorul romanelor “Ion”, Răscoala”, “Pădurea Spânzuraţilor”. A fost director al Teatrului Naţional din Bucureşti, preşedinte al Societăţii Scriitorilor Români, membru al Academiei Române. În scrierile sale […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 5 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Actualitateacum 6 ore
28 noiembrie 1918: Congresul General al Bucovinei votează în unanimitate unirea cu România
-
Opinii - Comentariiacum o zi
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
-
Ştirea zileiacum 16 ore
Program 1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: Paradă militară, focuri de artificii și concerte
-
Ştirea Taacum 5 zile
FOTO ȘTIREA TA | Pericol de accidente rutiere pe drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din Alba: „Atenție!”