Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Consilieri educativi din Alba, în vizită la Parlamentul European

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    În perioada 7 – 11 decembrie, un grup de 30 de angajaţi ai învăţământului preuniversitar, majoritatea consilieri educativi, dar şi directori şi inspectori şcolari din judeţul Alba a făcut o vizită de documentare şi informare la Parlamentul European, ne-a informat prof. Marcel Stan, la întoarcerea de la Bruxelles. Vizita s-a efectuat la iniţiativa prof. Rodica Andronescu, fost inspector şcolar general adjunct al IŞJ Alba, având acceptul Parlamentului European. În data de 9 decembrie 2011, grupul a fost primit la Parlamentul European şi a participat la o activitate de informare şi vizitare a parlamentului sub îndrumarea Marianei Cosac, conferenţiar la Unitatea de vizite şi seminarii a Parlamentului European. În cadrul informării respective s-au abordat aspecte diverse, cum ar fi funcţionarea instituţiilor europene (Parlamentul European, Consiliul UE şi Comisia Europeană), garanţia libertăţilor fundamentale, democraţiei şi drepturile omului, mecanismele Parlamentului European, gestionarea bugetului european şi legislaţia europeană.
Delegaţia din Alba s-a aflat pentru scurt timp şi în noul spaţiu pentru vizitatori, Parlamentarium, în care membrii acesteia au putut vedea într-un mod dinamic şi inedit cum se iau deciziile în P.E. şi cum influenţează acestea viaţa de zi cu zi a statelor membre. „De la o excursie virtuală interactivă prin Europa până la o hartă luminoasă tridimensională plină de magie a continentului şi o proiecţie video a unor mesaje primite din partea europarlamentarilor, activităţile şi expoziţiile sunt nu numai original de antrenante, ci şi antrenant de originale. Centrul poate fi accesat gratuit în 23 de limbi, inclusiv în română, şi este complet adaptat şi pentru vizitatori cu nevoi speciale”, a spus prof. Marcel Stan.
El a precizat că această vizită a consilierilor educativi din judeţul Alba la Parlamentul European s-a conturat ca o necesitate în concretizarea cunoştiinţelor despre Uniunea Europeană şi instituţiile acesteia, pentru a derula o activitate mai eficientă de formare a opiniei tinerei generaţii privind oportunitatea existenţei şi funcţionării instituţiilor la nivel european, în activităţile curriculare şi extracurriculare.
Membrii grupului vor desfăşura activităţi de diseminare a informaţiilor şi vor avea un rol de multiplicatori de imagine şi opinie la nivelul şcolilor, al comunităţii locale, precum şi la nivel judeţean în întâlnirile din cadrul cercului consilierilor educativi.

Robert GHERGU

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Marțea Albă, a doua zi din Săptămâna Luminată. Ce e bine să faci ca să eviți ghinionul din anul acesta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marțea Albă, a doua zi din Săptămâna Luminată. Ce e bine să faci ca să eviți ghinionul din anul acesta A treia zi de Paști este supranumită Marțea Albă, zi foarte importantă și notată tot cu cruce roșie în calendarul ortodox. Ce se întâmplă în această zi și care sunt cele mai cunoscute tradiții legate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea