Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Consilier de la APIA Alba trimis în JUDECATĂ de DNA: Ce învinuiri i se aduc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilier de la APIA Alba trimis în JUDECATĂ de DNA: Ce învinuiri i se aduc

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului R. D., la data faptelor consilier superior în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.) Alba, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– fraudă informatică.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2021, inculpatul R. D., în calitatea menționată mai sus, în mod nelegal (prin accesarea sistemul informatic al A.P.I.A.), ar fi transferat suprafața de 11,26 ha, aparținând unei persoane, fără acordul acesteia, pe cererea altui fermier, rezultatul acestui demers fiind obținerea de către acesta din urmă a sumei de 21.508 lei.

Ulterior, fermierul i-ar fi dat suma respectivă de bani inculpatului R. D., acesta din urmă pretextând că o va remite mai departe adevăratului beneficiar, respectiv persoana căreia i-ar fi fost transferată abuziv suprafața de teren menționată mai sus.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Alba cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea