Rămâi conectat

Politică Administrație

Consens: Deputații Dîrzu, Simedru și Negruț susțin finanțarea campaniilor electorale exclusiv din banii statului

Ziarul Unirea

Publicat

în

  • Pe noi, plătitorii de taxe și impozite, ne întreabă cineva dacă vrem să plătim afișe cu Dîrzu, Simedru și Negruț?

Ioan Dîrzu, Dan Simedru și Clement Negruț trei deputați de Alba cu gânduri și idei diametral opuse – arătate de-a lungul timpului – au căzut la ”pace” privind finanțarea partidelor politice de la bugetul național.

Mai mult, Clement Negruț a spus că această idee ”măreață” a venit din mintea lui Traian Băsescu.”Este un subiect care l-am discutat cu președintele acum două zile. Este foarte important să înțelegem că flagelul numit corupție este generat de lupta politică în campaniile electorale. S-a dovedit acest lucru prin tot ceea ce se întâmplă acum în spațiul public (…) Noi vom veni cu o inițiativă legislativă prin care vom cere modificarea legii de finanțare a partidelor politice prin bugetare. Stabilite foarte clar, materialele, Dirzu Negrut01numărul, forma, locul de montare și suma de care beneficiază partidele care au listele complete”. Negruț a spus că partidele care nu intră în Parlament ar trebui să dea banii înapoi. ”Este singura soluție de a termina odată cu aranjamentele astea”.

Ioan Dîrzu s-a arătat pro finanțării campaniilor electorale exclusiv din banii statului și crede că este singura soluție de a nu ne mai întâlni cu jaful ce l-a făcut PDL, Boc, Băsescu și Udrea. ”Pe viitor, campania electorală va fi susținută din bugetul național. Este un subiect dezbătut, cred că urmează să fie aprobat până la finalul sesiunii. Toate sumele vor fi transparente și o să vedeți o competiție mai egală din punct de vedere al sumelor, inclusiv în județul Alba. Cred că ar fi o măsură corectă”, a spus Dîrzu.

Ce spune Dan Simedru: “În jurul finanțării campaniilor electorale au existat de-a lungul timpului multe controverse în spațiul public. A venit momentul să nu mai vedem luni de zile, după ce s-au terminat alegerile, bannere sau alte spații publicitare invadate ostentativ de către candidați, care urâțesc aspectul localităților și demonstrează o risipă financiară de prost gust. E timpul să elaborăm o lege corectă, pentru a introduce normalitatea și bunul simț. Este vorba până la urmă de respect. Respect față de alegător, față de toți contribuabilii din această țară, reprezentând totodată și un efort comun de recredebilizare a clasei politice. De aceea, noi, liberalii am susținut la dezbaterile din comiisia de Cod Electoral că finanțarea campaniilor electorale să se facă doar de la buget, cu scopul eliminării finanțărilor oculte. Au fost limitate acțiunile de campanie permise a fi susținute din fonduri de la buget la câteva metode- promovare în mass-media, afișaj și panotaj, sondaje de opinie, materiale tipărite de informare, fiind stabilită totodată și procedura de decontare a cheltuielilor. De acum încolo o singură instituție, Autoritatea Electorală Permanentă va urmări corectitudinea desfăsurarii alegerlor și va monitorriza modul de cheltuire a fondurilor alocate campaniilor electorale” a spus Dan Simedru prin intermediul unui comunicat de presă.

Ridicolul ar atinge cote maxime dacă statul n-ar mai avea bani pentru pensii, salarii sau medicamente dar s-ar găsi suficiente fonduri pentru susținerea campaniilor electorale.

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea