Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Medicii de familie și din ambulatoriul de specialitate, din Alba, amenință că vor picheta Prefectura și că vor închide cabinetele: Guvernul vrea sa le taie veniturile cu 50%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicii de familie și din ambulatoriul de specialitate, din Alba, amenință că vor picheta Prefectura și că vor închide cabinetele: Guvernul vrea sa le taie veniturile cu 50%

Medicii de familie și din ambulatoriul de specialitate, din județul Alba, amenință cu pichetarea Prefecturii și închiderea cabinetelor. Decizia acestora vine în urma veștilor că Guvernul le-ar putea tăia venituri cu 50%.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a publicat în transparenţă decizională valoarea punctelor per capita şi pe serviciu, în asistenţa medicală primară şi valoarea punctului pe serviciu în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate.

După măsurile fiscale de la finele anului trecut prin care se măresc impozitele la IMM si PFA, care afectează medicii de familie, CNAS a publicat noile valori pentru acest ale punctelor în baza cărora se fac deconturile serviciilor: le-au tăiat cu 30%. Cumulat cu inflația și mărirea impozitelor decisă prin alt act normativ, medicii de familie se văd cu veniturile tăiate la jumătate în acest an.

Asociația ASCLEPIOS Alba a luat la cunoștință cu stupoare și regret de modul în care au fost calculate valorile punctelor pentru capitație si servicii atât pentru Asistenta medicala primara, cât si pentru Ambulatorul de specialitate, apărute in transparență decizională pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

”Acum când valoarea inflației este mare, când aprecierea altor categorii sociale a crescut, cabinetele medicilor de familie si celor din ambulator vor avea veniturile diminuate cu aproape 30%. În plus creșterea salariului minim pe economie a determinat creșterea salariilor asistentelor și a personalului auxiliar. Și să nu uitam de creșterea semnificativa de taxe pentru anul 2024.

Toate acestea corelate vor duce la o scadere a veniturilor medicilor de aproximativ 50%. Această măsură considerăm ca atinge direct si profund negativ aceste categorii profesionale. Ținând cont de deficitul cronic de medici, aceasta măsură nu numai că descurajează intrarea în sistemul de sănătate a celor tineri, ci duce și la înlăturarea celor existenți prin incapacitatea de a susține cheltuielile cabinetelor”, a transmis președintele Asociației ASCLEPIOS Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rezultate deosebite pentru două eleve din județul Alba: Timar Augusta și Todoran Diana, mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Engleză

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rezultate deosebite pentru două eleve din județul Alba: Timar Augusta și Todoran Diana, mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Engleză Timar Augusta, de la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș și Todoran Diana de la Liceul Teoretic „Sfântul Iosif”, au reușit să obțină mențiuni la Olimpiada Națională de Limba Engleză. Citește și: Bianca-Maria Grosu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea