Conducerea CA Romsilva decapitată în urma scandalului licitațiilor de masă lemnoasă

 

Săptămâna trecută, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a aprobat revocarea președintelui Consiliului de Administație (CA) al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) Romsilva, precum și a altor patru membri ai Consiliului.

ELIT

Romsilva“Motivația deciziei privind revocarea președintelui CA care, în același timp, este și reprezentantul MMAP (autoritatea tutelară) în cadrul Consiliului, este aceea că nu a supus analizei CA două aspecte care constituiau un potențial prejudiciu pentru Romsilva. Este vorba atât de calitatea de inculpat a directorului demisionar al RNP Romsilva într-un dosar de cercetare penală, încă din ianuarie 2015, cât și de blocajul licitațiilor de masă lemnoasă din decembrie 2015.

În ceea ce privește decizia pentru ceilalți patru membri revocați, motivația o constituie încălcarea principiilor de bună guvernanță, prin faptul că aceștia au deținut, concomitent, în cadrul RNP, atât funcție de decizie, cât și funcție de execuție.

Mihail David - 2020

Ca urmare, s-a considerat că deciziile CA sunt lipsite de imparțialitate și independență, având în vedere faptul că cei patru membri sunt personal executiv în subordinea directorului general al RNP Romsilva”, se arată într-un comunicat remis presei de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

pilu 9 februarie 2016 at 18:34

No, vezi ma Ponta cum ies la suprafata toate binefacerile celei mai nemaipomenite guvernari ? Nu cred ca luat la puricat toate actiunile guvernarii sa gasim ceva bun.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...