Conducătorii auto nu mai au obligația de a prezenta polița RCA în format fizic. Modificările ASF

Șoferii vor putea prezenta varianta electronică a poliței RCA, în cazul unui control, fără a mai fi necesar să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie în format fizic. Norma nr. 20/2017 privind asigurările auto din România, a fost modificată și completată de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară, cu privire la articolul care reglementează dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către autorității abilitate.

„Astfel, la articolul 10, punctul 11 se arată că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate o constituie: a) poliţa de asigurare RCA şi contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic; b) dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României şi numai pentru perioada menţionată în aceasta, sau poliţa de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spaţiului Economic European şi a Confederaţiei Elveţiene, prezentată pe suport de hârtie sau în format electronic”, a informat ASF, potrivit news.ro.

ELIT

Totodată, în cadrul aceluiaşi articol, a fost introdusă şi litera c) care stipulează faptul că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate, o constituie şi informaţia rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existenţa unui contract RCA valabil la data interogării.

Modificările şi completările aduse Normei nr. 20/2017 intră în vigoare în termen de trei zile de la data publicării acestora în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419