Concursul național de matematică Lumina Math, la cea de-a XVI-a ediție
Elevii din clasele II – VIII se mai pot înscrie până sâmbătă 3 noiembrie, la cea de-a XVI-a ediţie a Concursului Naţional Lumina Math, organizat de Lumina Instituţii de Învăţământ în colaborare cu Universitatea Europei de Sud-Est Lumina şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Lumina Math aduce în această toamna două elemente de noutate: introducerea în competiție a claselor a II-a și a III-a și desfășurarea concursului în doua etape.
Prima etapă a concursului, respectiv faza locală, va avea loc pe 15 noiembrie, ora 10.00 și este organizată la nivelul fiecărei școli din fiecare județ participant. Cea de-a doua etapă, respectiv faza națională, va avea loc pe 15 decembrie, ora 14.00 și se va desfășura în toate județele țării. La faza naționala participă doar primii 15% elevi din fiecare județ, în ordinea punctajului obținut în prima etapă.
Subiectele vor consta în 30 de probleme de tip grilă pentru clasele II-IV, și 40 de probleme de tip grilă pentru clasele V-VIII, cu grade diferite de dificultate, fiecare problema având 5 variante de răspuns, și un singur răspuns corect.
Înscrierile în concurs se fac online, pe site-ul www.luminamath.ro, de către profesorul responsabil cu înscrierea elevilor în sistemul online, desemnat de fiecare școală. Elevii care doresc să participe la concurs vor contacta profesorul delegat al școlii, pentru a fi înscriși pe site-ul concursului și vor achita către acesta taxa de înscriere în valoare de 20 de lei.
În funcție de performanțele lor, la faza națională, fiecare elev câștigător din clasele a II-a, a III-a, a IV- a, a V-a, a VI- a, a VII- a și a VIII- a, va fi recompensat astfel: Locul I – 100 de lei; Locul II – 75 de lei; Locul III – 50 de lei; Loc gratuit în tabăra națională Lumina Math, în perioada iulie – august 2013. În plus, se va premia cu o excursie în Turcia, Istanbul, primul elev din fiecare categorie, în care sunt înscriși minim 400 de participanți. Dacă într-un județ, numărul copiilor înscriși este mai mare de 400, încă un copil va fi premiat cu o excursie în Turcia, pentru fiecare multiplu de 400.
Ediția precedenta a concursului Lumina Math, desfășurat în toamna lui 2011, s-a bucurat de un număr record de participanți, numărul elevilor înscriși, depășind 47.000.
Obiectivul concursului Lumina Math este de a crește randamentul copiilor la matematică, de a evalua elevii claselor a VIII-a înainte de Testarea Națională, de a-i familiariza cu testul – grilă și atmosfera de examen, de a motiva elevii pentru studiul matematicii și de a îmbunătăți cooperarea între școli și sprijinirea școlilor în vederea aprecierii nivelului de pregătire a elevilor.
Lumina Math este un concurs de matematică a cărei primă ediţie s-a desfăşurat la Bucureşti şi Constanţa în anul şcolar 1997-1998 numai pentru elevii clasei a VIII-a. La prima ediție au participat aproximativ 600 de elevi. Întrebările au fost alese din probleme de logică. Datorită cererii din partea profesorilor şi a inspectoratelor şcolare, organizatorul concursului – Lumina Instituţii de Învăţământ – a extins această competiţie şi pentru clasele V, VI și VII. În anul 2005 s-a ajuns la o participare de aproximativ 11.500 de elevi din 21 de județe.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia Marți, 26 noiembrie 2024, de la ora 19.00, sunteți invitați la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, la spectacolul Domnul de Pourceaugnac, după Moliere, o comedie clasică din repertoriul SKEPSIS. Domnul de Pourceugnac este un […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum o zi
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Opinii - Comentariiacum 10 ore
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
FOTO, VIDEO | Accident rutier GRAV pe DN7, la Vințu de Jos: Două persoane ÎNCARCERATE, după impactul dintre un autocamion și o autoplatformă