Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Concursul județean ”Vis interstelar”, organizat de Școala Primară Hăpria și-a desemnat câștigătorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cea de-a doua ediție a concursului județean ”Vis interstelar” organizat de Școala Gimnazială Ciugud prin Școala Primară Hăpria, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba și Primăria Comunei Ciugud și-a desemnat câștigătorii.

elevi01

Plecând de la ideea că interesul elevilor pentru Univers, în general, și Sistemul nostru Solar, în particular, este greu de satisfăcut doar în cadrul orelor de curs din cadrul disciplinelor școlare Matematică și Explorarea Mediului sau Științe ale Naturii, Geografie sau Istorie, Școala Primară Hăpria a demarat proiectul educațional ”Vis interstelar”. În cadrul acestuia, școlile participante au organizat ateliere de lucru în care elevii au putut studia probleme de inters despre planete, despre formarea și alcătuirea lor, despre celelalte corpuri cerești și despre existența vieții pe alte planete. Pornind de aici, imaginația elevilor a dat naștere la creații artistico-plastice și literare care au fost jurizate în cadrul concursului organizat de noi.

Scopul proiectului a fost dezvoltarea curiozității epistemice a elevilor în ceea ce privește Sistemul nostru solar;  dezvoltarea creativității, a  interesului pentru a căuta, în diferite surse, informații despre Univers. Dintre obiectivele specifice putem aminti: exprimarea ideilor și trăirilor personale în aplicații artistico-plastice sau literare; descrierea unor fenomene sau procese din mediul apropiat și îndepărtat prin intermediul creațiilor literare sau artistice;  transmiterea de mesaje artistice, exprimate printr-o varietate de forme; popularizarea creațiilor elevilor la nivelul județului Alba.

Juriul, format din cadre didactice, a fost plăcut impresionat de cele 181 de creații artistico-plastice și de cele 18 creații literare primite de la elevi din județul Alba, dar și din alte județe.

Școlile care au participat la această a doua ediție a concursului au fost: Școala Gimnazială Nr. 2 și Școala Gimnazială ”Mihail Kogălniceanu” din Sebeș,  Școala Gimnazială ”Decebal” din Cricău, Școala Gimnazială ”Toma Cocișiu” din Blaj, Școala Gimnazială Ocoliș, Școala Gimnazială Crăciunelu de Jos, Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia – Școala Gimnazială Oarda de Jos, Școala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, Școala Primară Săgagea, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Șard, Școala Gimnazială ”Ion Bianu” Valea Lungă,  Școala Gimnazială Iernut, jud. Mureș, Liceul Tehnologic ”Al. Macedonski” Melinești, jud. Dolj, Liceul Teoretic” Constantin Noica” din Sibiu, Școala Gimnazială ”Regina Maria” din Arad, Liceul Tehnologic Nr. 1 Șuncuiuș, jud. Bihor.

Pentru ediția următoare, din 2017, ne dorim să organizăm și un concurs de cunoștințe generale cu participare directă.

Coordonator proiect, prof. Sorina Mărginean


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

6-7 iunie 2024: Au început înscrierile pentru cea de-a XX-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur” din Alba. Perioada de desfășurare și cum se fac înscrieri

Bogdan Ilea

Publicat

în

6-7 iunie 2024: Au început înscrierile pentru cea de-a XX-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur” din Alba. Perioada de desfășurare și cum se fac înscrieri La Alba Iulia și Jidvei, în perioada 4-8 se va desfășura Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur,” care va curpinde două secțiuni: soliști volcai și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea