Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Concurs pentru funcția de director executiv adjunct la APIA Alba. Luminiţa Gliga (PNL) unicul candidat înscris

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

APIA001Luminiţa Laura Gliga este unicul candidat înscris la concursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), pentru ocuparea funcţiei vacante de director executiv adjunct în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Alba.

Membru PNL de mai mulți ani, Luminița Gliga ocupă în prezent fincția de șef Serviciu măsuri de sprijin IT în cadrul APIA Alba.  Directorul executiv al instituției este tot o femeie liberală, în persoana Feliciei Hondola.

Examenul este programat în 25 iunie, când va avea loc prima probă – examenul scris, iar ulterior, în cazul în care este promovată testarea urmează proba interviului. Candidatul trebuie să obțină o medie de minim 70 de puncte din totalul de 100 pentru a putea fi declarat promovat.

Luminiţa Laura Gliga a fost desemnată la sfârșitul anului 2012 cenzor în cadrul Consiliului de Administrație al SC Drumuri şi Poduri Locale Alba, societate a consiliului județean, unde primește lunar o indemnizație de 500 de lei/lună brut.

Spre deosebire de alte candidaturi susținute de USL Alba pentru ocuparea mai multor funcții de conducere la deconcentrate și filiale locale/regionale de instituții, când au fost trimiși la examen membrii de partid total nepregătiți profesional, vezi cazul liberalilor Nicolae Sântimbrean și Paula Pleșa pentru șefia OIR POS DRU Alba Iulia, care au picat rușinos examenul susținut de ANFP, sau cazul social-democratului Mircea Bîcu, prins copiind la examen și declarat respins, Luminiţa Laura Gliga pare să fie o alegere mai firească din punct de vedere al competențelor profesionale pentru o astfel de funcție.

UPDATE:  În urma apariției acestui articol am aflat mai multe informații despre candidatul la șefia APIA Alba, pe care vi le împărtășim, pentru  o mai cuprinzătoare perspectivă asupra situației prezentate.

Luminta Gliga a ocupat în perioada în care Teodor Atanasiu era președinte la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), funcția de director al Societatii Feroviare de Turism (SFT ).

Cei doi au fost implicați atunci într-un scandal de presă legat de instrainarea hotelului Astoria de lânga Gara de Nord București.

Deși senatorul Teodor Atanasiu a precizat în repetate rânduri că PNL nu susține și nu trimite candidați pentru ocuparea diferitelor funcții de conducere ale instituțiilor județene/regionale, iată că acum coincidența face ca tocmai o nepoată de-a sa, membră în PNL Alba, să fie unicul candidat la concursul organizat de ANFP.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea