Rămâi conectat

Ştirea zilei

Concluziile DSP Bacău în cazul femeii de 73 de ani, decedată în ziua în care a fost vaccinată anti COVID-19: „Nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea”

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 22 ianuarie 2021, în jurul orei 19.00, Direcția de Sănătate Publică Bacău a făcut public decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, care prezenta multiple afecțiuni cronice. Persoana a fost vaccinată împotriva COVID- 19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Urmare evaluarii realizate de catre specialistii din cadrul DSP Bacau, referitoare la decesul unei persoane de sex feminin, in varsta de 73 de ani, care s-a vaccinat la Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, in data de 22.01.2021, reprezentanții instituției au comunicat următoarele:

– pacienta s-a prezentat la vaccinare in data de 22.01.2021, conform programarii efectuate in platforma informatica programare.vaccinare-covid.gov.ro;

– la nivelul centrului de vaccinare, au fost respectate procedurile de lucru si protocoalele specifice;

CITEȘTE ȘI: Femeie de 73 de ani, decedată în ziua în care a fost vaccinată anti COVID-19. Explicațiile autorităților

– in cadrul procedurii de triaj au fost masurate constantele (tensiunea arteriala, frecventa cardiaca, SpO2), care se incadrau in limite normale;

– după vaccinarea împotriva COVID-19, persoana a fost îndrumată în punctul de supraveghere postvaccinare, unde a fost supravegheată de catre medicul coordonator al Centrului de vaccinare timp de 15 minute, nu a prezentat nici o reacție postvaccinală și a urmat circuitul de ieșire;

– nu au fost inregistrate deficiente in ceea ce priveste asigurarea calitatii, sigurantei si trasabilitatii vaccinurilor in toate etapele de gestionare a acestora, cu respectarea lantului de frig specific.

Mentionam ca pacienta se afla in evidentele medicului de familie cu multiple comorbiditati de natura cardiaca, neurologica si diabet zaharat.

Conform informatiilor detinute la nivelul UPU-SJU Bacau, pacienta s-a prezentat cu simptomatologie care a impus acordarea asistentei medicale de urgenta in contextul multiplelor comorbiditati existente. La examenul clinic si paraclinic efectuat in cadrul Unitatii de Primiri Urgente-SJU Bacau, pacienta a fost diagnosticata cu tulburare majora de ritm cardiac care nu a raspuns la manevrele de resuscitare si care a determinat decesul.
Tinând cont de antecedentele patologice, evoluția pe perioada observării postvaccinale, respectiv datele clinice si paraclinice inregistrate in UPU-SJU Bacau, nu se susține decesul ca fiind o reacție adversă postvaccinală indezirabilă.

Astfel, nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca  „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea