Rămâi conectat

Actualitate

Concesionarea serviciului de ecarisaj și noul adăpost pentru câini, în dezbaterea CL Alba Iulia

Publicat

în

Consilierii locali din Alba Iulia vor dezbate, în ședința de marți, 26 martie, două proiecte de hotărâre ce vizează rezolvarea unei probleme de larg interes pentru locuitorii municipiului – gestionarea situației câinilor maidanezi care, potrivit sesizărilor făcute de cetățeni, sunt prezenți în număr tot mai mare pe străzi și în parcuri.

În acest sens sunt propuse spre aprobare caietul de sarcini (modificat) pentru licitația de concesionare a Serviciului public ecarisaj și amenajarea unui nou adăpost destinat câinilor fără stăpân.

Prin activitatile serviciului public de ecarisaj se vor realiza urmatoarele: strângerea câinilor fără stăpân, inclusiv pe baza reclamațiilor scrise ale persoanelor fizice sau juridice; eliberarea animalelor contra unei taxe sau cu scutire de taxă pentru organizaţiile de protecție a animalelor; îngrijirea câinilor, deparazitarea, vaccinarea, sterilizarea și înregistrarea lor într-o evidență unică; reîntoarcerea câinilor în zona de unde au fost prinşi, la cererea colectivității/grupului local, care își va asuma în scris răspunderea pentru ocrotirea câinilor tratati; eutanasierea câinilor de către personal specializat, cu respectarea prevederilor legale; asigurarea adăposturilor temporare, cu avizul serviciului de specialitate sanitar-veterinar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Delegarea gestiunii serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân va asigura desfășurarea activităților specifice de către o firma de specialitate și cu experienţă în domeniu, care deţine toate autorizaţiile necesare desfășurării unei astfel de activități, certificând astfel respectarea principiilor pe care se organizează și se desfășoară serviciile publice de gospodărie comunala.

La ora actuală, în municipiul Alba Iulia serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, funcționează parţial. Pentru dezvoltarea și asigurarea continuității acestui serviciu este necesar a încheia un contract de concesiune pentru executarea activităților specifice, pentru o perioada de 5 ani”, spun reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

În același context, printr-un alt proiect de hotărâre se propune amenajarea unui adăpost, care să respecte și să funcţioneze pe baza tuturor prevederilor legale în vigoare. Soluția găsită de municipalitate este transformarea unui spațiu din incinta stației de epurare situată pe str. Rogozului nr 40 din Alba Iulia. Locaţia va satisface toate condiţiile pentru funcţionare, fiind amplasată la o distanță suficient de mare de casele din cartier, nepoluându-se fonic zona.

La finalizarea lucrărilor de construcție adăpostul va cuprinde o clădire administrativă în care vor fi amplasate sala de consultații, sala de operațiichirurgicale, camera frigorifică, sala post-operator, vestiare și grupuri sanitare pentru personal medical; un incinerator pentru arderea cadavrelor de animale; spații de cazare pentru câini cu 67 cușete; împrejmuire; reţele de apa, canalizare, instalații electrice, gaze naturale; drumuri, platforme, alei, trotuare.

Serviciile medicale vor fi asigurate de cel puţin un medic veterinar și un tehnician veterinar. Aceştia se vor ocupa cu evidența, supravegherea, asistența medicală veterinară precum și alte acţiuni care sunt prevăzute de legislaţia sanitar veterinară în vigoare. Dotarea adăpostului va fi făcută cu mobilier, lada frigorifică, truse medicale pentru consultație și tratament, hrană etc.

Valoarea totală a investiției se ridică la 120.847 de lei (inclusiv TVA), din care 115.093 lei lucrările de construcții-montaj iar adăpostul va fi dat în folosință la sfârșitul lunii mai a.c.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Noutăți în trafic: Poliția testează o aplicație prin care află rapid ce mașină are RCA sau nu

Publicat

în

Noutăți în trafic: Poliția testează o aplicație prin care află rapid ce mașină are RCA sau nu

Mădălin Roșu, președintele Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR), a declarat în cursul zilei de luni, 23 mai, că Poliția Română testează în prezent o aplicație de mobil prin care ar putea fotografia și filma numerele de înmatriculare și ar putea afla, în câteva fracțiuni de secundă, conectându-se la baza de date AIDA cu polițele RCA, dacă o mașină este asigurată sau nu. Se estimează că folosirea aplicației va deveni operațională în acest an.

Poliţia a încercat deja aplicaţia din perspectiva fotografierii numărului de înmatriculare.

Preşedintele BAAR a oferit amănunte despre etapa testării acestei aplicaţii de către Poliţia Română, la cererea HotNews.ro.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Aplicaţia a fost deja testată din perspectiva fotografierii numărului de înmatriculare. În câteva fracţiuni de secundă aplicaţia interoghează baza de date AIDA şi întoarce răspunsul dacă maşina este e asigurată sau nu.

Apoi poliţistul poate lua decizia să oprească maşina şi să verifice dacă într-adevăr are sau nu asigurare, pentru că se pot întâmpla cazuri în care maşina are asigurare, dar e făcută pe seria de şasiu – e în vederea înmatriculării – şi atunci numnărul de înamtriculare nu figurează, ci figurează şasiul. Se va rezolva în timp şi acest aspect.

Se lucrează în prezent şi la capacitatea de a filma a aplicaţiei. În momentul de faţă aplicaţia permite căutarea doar după fotografie. Acum se lucrează la testarea unei variante video, adică în timp ce poliţistul circulă cu maşina şi filmează, aplicaţia vede numărul şi semnalează dacă e asigurată sau nu.”, a comunicat luni pentru HotNews.ro Mădălin Roşu, preşedintele BAAR.

Preşedintele BAAR a mai adăugat că aplicaţia în sine este interconectată cu baza de date AIDA şi va fi disponibilă exclusiv pentru Poliţie.

„Aplicaţia va fi pusă pe aparate speciale, securizate ale Poliţiei, deci nu va fi la liber pentru toată lumea. Vom încerca să ducem aplicaţia mai departe, poate reusim să o integrăm cu camerele de CNAIR, să interconectăm cu sistemele radar.

Partea de fotografie funcţionează şi a şi fost testată de câteva misiuni ale unor echipaje de Poliţie în ţară. La partea video încă se lucrează. Anul acesta estimăm că se va da drumul la aplicaţie”, a mai adăugat preşedintele BAAR.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

OMS nu consideră că este nevoie de vaccin împotriva variolei maimuței

Publicat

în

OMS nu consideră că este nevoie de vaccin împotriva variolei maimuței

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu crede că apariţia variolei maimuţelor în Europa şi America de Nord necesită vaccinări în masă ca măsură precum o bună igienă iar comportamentul sexual sigur va ajuta la controlul răspândirii acestuia, potrivit unui oficial, scrie Reuters.

Într-un interviu pentru Reuters, Richard Pebody, care conduce echipa care se ocupă de agenţi patogeni cu ameninţare ridicată din cadrul OMS Europa, a spus că rezervele de vaccinuri sunt relativ limitate, informează News.ro.

Măsurile imediate pentru controlarea focarului sunt depistarea contactului şi izolarea, a spus el, observând că nu este un virus care se răspândeşte foarte uşor şi nici nu a provocat până acum boli grave. „Nu ne aflăm în situaţia în care să trecem la răspândirea vaccinării populaţiilor”, a afirmat oficialul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Comentariile sale au venit ca urmare a anunţului Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din SUA că este în curs de a elibera unele doze de vaccin Jynneos pentru utilizare în cazurile de variola maimuţelor.

Autorităţile de sănătate publică din Europa şi America de Nord investighează peste 100 de cazuri suspecte şi confirmate de infecţie virală în cel mai grav focar de virus din afara Africii. Pe acest continent este endemic de zeci de ani.

Oamenii de ştiinţă spun că nu sunt clar ce provoacă focarul şi încearcă să înţeleagă originea cazurilor şi dacă virusul a schimbat ceva. Nu există nicio dovadă că virusul a suferit mutaţii, a declarat luni un director executiv al agenţiei ONU.

Multe – dar nu toate – dintre persoanele care au fost diagnosticate cu variola maimuţelor au fost bărbaţi care au întreţinut relaţii sexuale cu bărbaţi.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Când se va redeschide circulația pe Transalpina: Anunțul autorităților

Publicat

în

Când se va redeschide circulația pe Transalpina: Anunțul autorităților

Circulaţia pe Transalpina şi Transfăgărăşan se redeschide de obicei la sfârşitul lunii iunie, dar lucrările de deszăpezire au început în acest an mult mai devreme.

„Cu toate că normativul care reglementează circulaţie pe cele două două drumuri turistice, Transalpina şi Transfăgărăşan, menţionează că circulaţia se va redeschide cu sfârşitul lunii iunie, noi facem eforturi susţinute pentru a încerca redeschiderea circulaţiei cu data de 1 iunie. O să putem face în acest fel o bucurie copiilor de ziua lor. Încă mai este zăpadă, dar se lucrează la foc continuu cu autofreze şi încărcătoare frontale”, a transmis Cristi Tudor, reprezentant al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, scrie adevarul.ro.

Muncitorii de la Drumurile Naţionale au început, de câteva zile, montarea indicatoarelor rutiere pe tronsonul de pe Transalpina închis circulaţiei, cuprins între Obârşia Lotrului şi Rânca. Acestea au fost demontate la începutul sezonului rece, pentru a nu fi doborâte de zăpezile care cad în cantități mari în fiecare an.

Elit - Gustul Desăvârșit

„O parte sunt date jos pe parioada iernii, iar altele se desfac şi sunt lăsate în partea inferioară a ţevii pentur a nu fi rupte de viscol. Acum se repun pe poziţii. Unele sunt îngropate în zăpadă şi trebuie găsite. Este vorba de câteva zeci de indicatoare rutiere, deoarece sunt multe zone cu viraje periculoase“, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

O comisie compusă din reprezentanţi de Drumurile Naţionale şi Poliţia Rutieră urmează să stabilească dacă se poate relua circulaţia pe sectorul de drum.

„Comisia formată din reprezentanţi de la Drumurile Naţionale şi de la Poliţia Rutieră va stabili dacă sunt întrunite toate condiţiile de siguranţă pentru a se circula pe cea mai înaltă zonă de pe Transalpina“, a precizat Cristi Tudor.

Sursa: antena3, playtech.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare