Rămâi conectat

Actualitate

Concediul paternal s-ar putea prelungi la 10 zile lucrătoare. Proiect de lege adoptat de deputații din Comisia de Muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

concediu paternalMembrii Comisiei pentru muncă din Camera Deputaților au dat, marți, raport de admitere pentru proiectul de lege care vizează extinderea perioadei de acordare a concediului paternal de la 5 la 10 zile lucrătoare pentru fiecare copil, cât și a perioadei în care părintele poate solicita acest concediu, de la opt săptămâni la două luni, așa cum prevede forma adoptată de Senat, precizează Agerpres.

Potrivit propunerii adoptate de Senat, în cazul în care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal plătit de zece zile lucrătoare.

„Concediul paternal se acordă, la cerere, în primele două luni de la nașterea copilului, justificat cu certificatul de naștere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a petiționarului. Indemnizația pentru concediul paternal se plătește integral din fondul de salarii al unității și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective”, se arată în propunerea legislativă adoptată de Senat.

Propunerea legislativă pentru modificarea articolului 2 din Legea 210/1999 a concediului paternal, inițiată de 12 senatori PNL, a fost adoptată de Senat, în calitate de prima Cameră sesizată. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

sursa: Agenția Națională de Presă Aagerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea