Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Concediul medical 2023: Procedura ar putea fi simplificată prin eliminarea unei adeverinţe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Concediul medical 2023: Procedura ar putea fi simplificată prin eliminarea unei adeverinţe

Angajații români ar putea obține mai ușor concediul medical. Acum, obţinerea concediului medical este o mare bătaie de cap. Un mix între date de la angajator, analize şi drumuri dintr-o parte în alta. O nouă lege ar urma să simplifice întreaga procedură prin eliminarea adeverinţei de la angajator, care este obligatorie în acest moment.

Dacă această iniţiativă va fi votată în Parlament am putea merge direct la medicul de familie să obţinem concediul medical. Acum este nevoie să facem un drum la angajator, care este obligat să noteze numărul de zile de concediu luate în anul respectiv, iar cu hârtia respectivă ne prezentam la medicul de familie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Se întâmpla însă de multe ori ca atunci când bolnavii ajungeau la medicul de familie, acesta din urmă să constate faptul că hârtia respectivă era greşit completată sau nu era pe tipizatul care trebuie. Prin urmare, bolnavul trebuia să meargă din nou la locul de muncă să revină cu adeverinţa corectă.

Medicii spun că această iniţiativă este foarte bună pentru că softul CNAS conţine această informaţie, cu numărul de zile de concediu medical pe care un asigurat le are într-un an de zile şi ar putea da acces medicilor de familie la această informaţie astfel încât bolnavul să poată merge direct la medic pentru a obţine hârtia care-l ajută să stea acasă în caz de de boală.

Sursa: observatornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea