Concediu 2021: Țările cu restricții minime din Europa în care putem merge în vacanță anul acesta
După ce pandemia de coronavirus a dat peste cap sezonul turistic din 2020, lucrurile arată mult mai optimist în 2021. Pentru cetățenii europeni, opțiunile de vacanță în acest an sunt mult mai multe – țări în care barurile, restaurantele și atracțiile turistice sunt deschise, iar regulile de intrare pe teritoriu sunt blânde, conform Euronews.
Șapte țări-destinații turistice preferate din Uniunea Europeană și-au deschis granițele pentru turiști europeni, însă fiecare are propriul său regim de reguli și restricții anti-Covid, unele mai relaxate, altele mai dure. Majoritatea permit, însă, intrarea pe teritoriu cu un test PCR negativ, certificat de vaccinare sau act care dovedește că persoana a trecut prin boală. Printre țările care permit venirea turiștilor se includ: Croația, Grecia, Italia, Malta, Islanda, Muntenegru, Portugalia.
Croația
Croația, cunoscută pentru apa limpede albastră și pentru sutele de insule ce pot fi vizitate, este deschisă turiștilor care fac dovada unui test PCR negativ din ultimele 48 de ore dinainte călătoriei, dovada recuperării post-Covid sau un certificat de vaccinare. Pentru turiștii care vizitează din afara zonei Schengen este nevoie și de dovada achitării cazării.
Grecia
Grecia, una dintre destinațiile cele mai frecventate de turiști din România și nu numai, permite intrarea pe teritoriul său a turiștilor europeni dacă aceștia prezintă un certificat de vaccinare anti-Covid, un test PCR negativ făcut nu mai târziu de 72 de ore sau dovada recuperării din boală. Pentru cetățenii UE/Schengen/EEA/UK nu se aplică măsura carantinării.
În Grecia, barurile și restaurantele sunt deschise încă din luna mai și nu există restricții de circulație pe timp de noapte. Autoritățile de la Atena speră că insulele grecești vor fi „libere de Covid” până la sfârșitul lui iunie.
Italia
Italia, una dintre cele mai vizitate ale țării, pentru orașele istorice emblematice și pentru numeroasele atracții, permite intrarea turiștilor europeni dar și a celor britanici sau americani – toți vizitatorii trebuie, însă, să prezinte un test PCR negative nu mai vechi de 48 de ore.
De asemenea, în Italia încă sunt restricții de circulație pe timp de noapte, „ora de stingere” fiind 23:00 și este obligatorie purtarea măștii de protecție în spații publice. Aceste restricții vor rămâne în vigoare cel puțin până în luna iulie, în funcție de evoluția epidemiologică.
Malta
Malta s-a redeschis, oficial, pentru turiși în iunie 2021 și este prima țară din UE care a atins imunitatea de turmă.
Cetățenii europeni pot intra în Malta cu test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, iar pașaportul de vaccinare va fi introdus din iulie. Restaurantele malteze pot sta deschise până la miezul nopții, dar purtarea măștii este încă obligatorie în spații deschise.
Islanda
Pentru cei care preferă destinații nordice, Islanda oferă oportunitatea admirării aurorei boreale sau relaxării la băi termale.
Călătorii vaccinați și cei care prezintă un act care atestă vindecarea de Covid-19 pot intra în țară fără carantină dar trebuie să aibă un test negativ la sosire. Testul poate fi efectuat și la aeroport, însă chiar și cu un test negativ, persoana trebuie să se izoleze cinci zile înainte să facă un al doilea test.
Muntenegru
Muntenegru este o altă țară, care s-a redeschis recent pentru turiști – vizitatorii din toate țările pot intra în țară cu un test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore, un test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore, certificat de vaccinare sau dovada recuperării din boală.
Portugalia
Portugalia este, de asemenea, deschisă pentru cetățenii și rezidenții țărilor europene cu test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore, iar același regim se aplică și Insulelor Azore și Madeira.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că recalcularea pensiei anticipate parţiale în cazul persoanelor care au locuit în zonele poluate nu este posibilă. Decizia a fost luată în urma admiterii […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii16 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată