Comunicat Partidul Verde: Pentru Unire!

Pentru Unire!

Pe fondul unei distanțări sociale nemaiîntâlnite în România, se construiește tăcut și pe-ndelete premizele ce vor sta la baza alegerilor locale, ce “bat la ușă”.  Fiecare pentru el, fiecare pentru localitatea lui, pentru comuna sau orașul lui, va fi un nou motiv de dezbinare, în special pentru partidele mici lipsite de viziune, timp în care PNL-ul și PSD-ul își fac în spatele cortinei jocul puterii.

Alianța USL funcționează mocnit și eficient. Blatul e folosit pe post de pârghie și atacurile dinte cei doi parteneri neoficiali, secreți ai USL-ului, sunt simple „adieri de vânt”.

ELIT

Lipsite de resurse umane, partidele mici apărute pe scena politică a țării, caută în continuare candidați acceptabili pentru primării, consilii locale si județene … în loc de a căuta alianțe menite a cristaliza o formă politică solidă.

Dacă uneori se găsesc numitori comuni pentru un oraș sau o comună, negocierile de coeziune se împiedică cînd vine vorba de o alianță zonală sau județeană. Orbite de interese punctuale aparent importante, partidele mici refuză să vizualizeze, încă, întregul și beneficiile sociale ce ar putea fi generate la nivel de zonă și ulterior de țară, o eventuală unire.

O alianță onestă realizată la nivel județean între formațiunile politice noi apărute, ar genera o forță politică reală ce fără îndoială ar avea rezultate notabile per ansamblu.

Românii tânjesc după unire și urăsc dezbinarea. E timpul să fim înțelepți și să alegem politica de țară înaintea politicii de partid! Unii negociază blatul, noi negociem unirea. Verzii cu verzii, uscăturile separat… aceasta e cheia. Uniți vom reușii!

Cu stima, Radu Roncea

Vicepresedinte Partidul Verde fil. Alba