Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă Protest masiv împotriva tarifelor exorbitante la apă: PSD Alba cere reducerea acestora sau demisia lui Ion Dumitrel

Ioana Neag

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Protest masiv împotriva tarifelor exorbitante la apă: PSD Alba cere reducerea acestora sau demisia lui Ion Dumitrel

Peste 100 de persoane au protestat marți, 12 martie, în fața sediului APA CTTA Alba, nemulțumiți fiind de tarifele exorbitante la apă potabilă și canalizare (15,42 lei/mc). În fața acestei crize, PSD Alba solicită reducerea tarifelor sau demisia lui Ion Dumitrel din fruntea Consiliului Județean Alba întrucât din cauza managementului său defectuos zeci de mii de familii din județ plătesc, lunar, facturi mai mari.

Îi solicităm lui Ion Dumitrel să explice unde sunt banii oamenilor și de ce plătim tarife la apă potabilă și canalizare mai mari, în Alba Iulia și județul Alba, decât în București, Constanța, Timișoara, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca sau Oradea, cu toate că județul nostru beneficiază de un bazin hidrografic foarte bogat.

Sub mandatul lui Ion Dumitrel, APA CTTA Alba a fost transformată într-o firmă de casă a PNL Alba. Dacă nu este în stare să asigure tarife decente și servicii corespunzătoare pentru populație, Ion Dumitrel trebuie să plece din fruntea Consiliului Județean deoarece Alba nu este propria lui moșie, iar vremea în care se puneau biruri pe oameni a trecut.

Citește și: LIVE VIDEO PROTEST la sediul APA CTTA din Alba Iulia pentru scăderea tarifelor la apă și canalizare

”Prețuri mai mici pentru apă potabilă și canalizare! Împreună cu peste 100 de colegi și cetățeni, am transmis mesajul nostru ferm conducerii APA CTTA SA. Vrem o companie publică depolitizată, cu un management eficient, care să asigure cele mai mici tarife posibile. Nu este normal ca în Alba să plătim mult mai mult decât în Cluj sau București, în timp ce compania publică se comportă precum o pușculiță de partid, plină de sinecuriști PNL-Dumitrel. Nu e normal ca cetățenii să fie arși la fiecare factură, în timp ce directorul companiei, domnul Ștefan Bardan, fost deputat PD și bun prieten al domnului Dumitrel, să aibă venturi mai mari decât Președintele României. Cetățenii din Alba cer această schimbare și, împreună cu ei, ne vom asigura că ea va avea loc!”, a transmis Corneliu Mureșan, secretar executiv al PSD Alba.

Tarifele extrem de mari, la aceste utilități, practicate de APA CTTA Alba, pot fi explicate doar prin faptul că instituția a devenit o vacă de muls pentru PNL Alba. PSD Alba nu tolerează un asemenea mod de a face politică și a acționat prin lansarea unei petiții, semnată până acum de 10.000 de oameni și prin înaintarea unui plan de măsuri către APA CTTA Alba pentru scăderea tarifelor.

PSD Alba a pornit pe acest drum și va lupta până la capăt pentru scăderea tarifelor la apă potabilă și canalizare. Reamintim că, potrivit strategiei de tarifare elaborată de către PNL Alba, prețurile la aceste utilități vor crește, în fiecare an, până în 2028.

Comunicat de presă,
Organizația județeană a PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea