Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Vizitele în teritoriu nu salvează agricultura țării! Fermierii au nevoie de măsuri urgente, nu de discuții la terase

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vizitele în teritoriu nu salvează agricultura țării! Fermierii au nevoie de măsuri urgente, nu de discuții la terase

Prin vizita sa în județul Alba, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, demonstrează încă o dată că a devenit o obișnuință pentru guvernanți să sfideze românii de rând. Noi, cetățenii de rând, suntem obligați să respectăm distanțarea socială, să nu organizăm nunți și botezuri, să nu ne sărbătorim zilele de naștere. Vedem cu toții că una decid guvernanții pentru oamenii simpli și alta pentru ei, care au propriile reguli – pot să fumeze și să bea în instituții publice, pot să organizeze întâlniri publice, au voie să nu se supună nici unei obligații. Soluția pentru salvarea agriculturii țării nu sunt vizitele, ci măsurile concrete de care fermierii au nevoie în această perioadă de criză profundă.

Ministrul Oros trebuie să plece din funcție până nu distruge întreg sectorul agricol și alimentar al României și până nu transformă fermierii români în săracii Europei.

Motive de demitere:

–          Incompetență, management defectuos

–          Lipsă de viziune, înșelarea încrederii producătorilor

–          Frica de responsabilitate și pasarea responsabilității

–          Pierderi incomensurabile, în această perioadă, în agricultură

Ministrul Oros și guvernul PNL din care face parte n-a construit, n-a dezvoltat, ci a distrus:

1)     N-au asigurat resursele necesare pentru irigații, deși a fost o secetă cumplită;

2)     Nu s-au dat despăgubiri fermierilor pentru culturile compromise de secetă;

3)     Blocarea legumicultorilor la accesul pe piață care le-a provocat pagube de sute de milioane de lei, în această perioadă. Ministerul Agriculturii nu a identificat nici o soluție viabilă pentru a permite accesul pe piață;

4)     Niciun EURO adus în țară din fondurile alocate de Comisia Europeană pentru sprijinirea agricultorilor afectați de pandemie;

5)     Blocarea ori subfinanțarea unor programe esențiale din Agricultură, doar pentru că erau ale PSD: irigații, apă gratuită, antigrindina, tomate, usturoi, Bazna-Mangalița, revitalizarea liceelor agricole, sprijin pentru tinerii fermieri, reducere TVA la alimente bio, miere în școli;

6)     Bâlbe și ezitări în lanț, demiteri/numiri politice arbitrare. Exemplu: interdicția exportului de cereale revocată în aceeași zi. Dezastrul vaporului scufundat cu 15.000 de oi. Demiterea directorului general – cercetător de prestigiu – de la conducerea Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale din Buzău.

În schimb, Guvernul PSD a ajutat cu adevărat fermierii. Spre exemplu, a oferit ajutor pentru tomate. În anul 2017, 2018 și 2019 această formă de sprijin s-a acordat cultivatorilor, iar peste 100 de fermieri din județ au beneficiat de ajutor din partea statului.

Guvernul PSD a oferit mereu despăgubiri pentru culturile agricole afectate de seceta pedologică.

PSD a susținut, prin Legea Muntelui, producătorii agricoli din zona montană. Pentru anul 2020 nu sunt prevăzute acte legislative pentru susținerea acestora. În timpul guvernării PSD, au beneficiat de ajutoare de minimis în județul Alba aproape 1.200 de agriculturi, în timp ce în 2020 vor primi sprijin din partea guvernului PNL doar 4-5 producători agricoli.

De altfel, medicii veterinari concesionari, colegi de profesie ai domnului ministru, sunt dezamăgiți de promisiunea făcută – și nerespectată – privind primirea unei indemnizații lunare de 10.000 de lei, care ar fi corectat inechitățile în sistemul sanitar-veterinar. Este evident, Guvernul PNL nu este alături nici de medicii veterinari concesionari și are pentru ei doar promisiuni și minciuni.

De asemenea, dacă ar fi vrut să ajute în vreun fel agricultura românească, ar fi căutat soluții privind reducerea efectivelor de mistreți și, deopotrivă, de despăgubire a agricultorilor care au avut de suferit de pe urma pagubelor create de aceștia.

La această întâlnire, ministrul a avut pentru fermieri un singur răspuns: ”Vom analiza, vom discuta și vom rezolva”, fără a face, însă, nimic concret pentru ei. Practic, Oros a plecat așa cum a venit. Fără să facă nimic!

Nu în ultimul rând, văzând cu cine a stat ministrul la prezidiu, tragem o singură concluzie: întâlnirea de astăzi a fost una politică, ce a avut doar un singur scop – electoral – știind că se apropie campania electorală și PNL scade în sondaje.

                                     Birou de presă PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea