Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă USR Alba: Fără bugetari de lux! APA CTTA, o companie cu bugetari de lux și servicii scumpe, dar proaste

Ziarul Unirea

Publicat

în

Uniunea Salvați România Filiala Alba lansează public campania „Fără bugetari de lux în instituțiile din Alba” prin care își propune să tragă un semnal de alarmă în legătură cu inechitățile salariale din instituțiile și companiile publice, unde șefii încasează salarii exagerat de mari care nu sunt pe măsura performanțelor manageriale. În unele cazuri veniturile șefilor sunt de zeci de ori mai mari decât salariul unui angajat simplu, iar fondul de salarii pune o presiune enormă pe bugetul instituției sau al companiei.

Un prim exemplu este APA CTTA Alba, compania care furnizează servicii de apă și canalizare, unde acționari sunt Consiliul Județean și consiliile locale ale celor 11 municipii și orașe din județul Alba. Societatea este cunoscută de mulți ani ca un locșor cu salarii bune pentru sinecuriștii politici care au legătură cu fostul Partid Democrat, iar acum cu Partidul Național Liberal și cu conducerea liberală a Consiliului Județean Alba.

În fiecare an șefii primesc prime sau bonusuri de lux chiar dacă serviciile furnizate de companie sunt dezamăgitor de proaste și cetățenii reclamă probleme în multe zone din județul Alba. Doar în această lună am sesizat cu toții, în întreg județul, mai multe zile în care APA CTTA ne-a furnizat apă maronie la robinete, în timp ce în zona Ocna Mureș locuitorii au ajuns să primească apă cu porția ca în Evul Mediu. Să nu mai vorbim de zona Hăpria, Straja, Dumitra și Totoi, unde întreruperile frecvente ale apei potabile, în plină pandemie, au devenit ceva obișnuit.

Din fericire pentru șefii de la APA CTTA, nu a mai plouat în ultima vreme, pentru că refula din nou canalizarea realizată cu milioane de euro și Alba Iulia se transforma într-o mică Veneție.

Văzând aceste probleme în furnizarea serviciilor de apă și canalizare din județul Alba, ne-am fi așteptat ca șefii să fie sancționați pentru management defectuos, însă sunt premiați ani de an cu salarii și prime sau bonusuri de lux.

Spre exemplu, din anul 2017 până în prezent, directorul general al companiei Ștefan Bardan, fost deputat PDL și fost membru în conducerea județeană a PD/PDL, a încasat doar ca prime și bonusuri în medie 17.000 de euro pe an. Sume apropiate au încasat și ceilalți directori, nu puțini la număr, dar și membrii Consiliului de Administrație.

Ne-am întrebat de ce PSD Alba a renunțat subit să mai critice managementul dezastruos de la APA CTTA Alba și ne-am răspuns imediat ce am văzut componența Consiliului de Administrație. Printre sinecuriștii care se bucură de prime de lux se regăsește și Cornel Murg, un pesedist de frunte al filialei din Alba și un apropiat al președintelui PSD Alba, Ioan Dârzu. Este doar o dovadă a blatului județean dintre PNL și PSD.

Cine plătește însă pentru salariile, primele și bonusurile nesimțite de la APA CTTA Alba? Noi, cetățenii județului Alba, care primim în fiecare zi servicii proaste și apă de calitate îndoielnică, însă plătim în schimb printre cele mai mari tarife din România.

USR Alba face un apel public către Consiliul Județean Alba să demareze de urgență un control amplu la nivelul APA CTTA deoarece managementul defectuos este pe punctul de a îngropa compania și de a băga și mai adânc mâna în buzunarul cetățeanului pentru serviciile de slabă calitate furnizate.

SC APA CTTA Alba ar trebui să își schimbe sloganul din „un pic mai bun” în „un pic scump pentru tine, salarii de lux pentru noi”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea