Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Sorin Bumb: Începând de astăzi administrațiile publice locale vor putea depune spre finanțare proiecte pentru extinderea rețelelor de gaze naturale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, 17 august, de la ora 17.00 se deschide apelul pentru depunerea proiectelor de extindere a rețelelor de gaze naturale. Apelul este de tip competitiv, cu termen limită de depunere până în 17 noiembrie 2020 ora 17.00, în limita bugetului alocat. Cererile de finanțare se vor depune prin aplicația electronică MySMIS 2014, cu toate anexele solicitate prin ghidul solicitantului.

Sesiunea de finanțare este deosebit de importantă pentru că se adresează autorităților locale ce doresc să realizeze rețele de gaze naturale. Astfel, între solicitanți eligibili pentru această sesiune de finanțare nerambursabilă sunt și parteneriatele încheiate între autoritățile publice locale, care se pot astfel asocia pentru realizarea de noi rețele de distribuție a gazului. Parteneriate între autoritățile publice locale, realizate prin Hotărâre a Consiliului Local pentru înființarea distribuțiilor inteligente de gaze naturale, depun o singură cerere de finanțare, studii de fezabilitate și proiecte tehnice separate pentru care soluția tehnică, precum si celelalte elemente sunt elaborate unitar pentru a se realiza un sistem inteligent de distribuție, in vederea predării către un operator licențiat.

Banii pentru aceste investiții vor proveni în cotă de 85% de la Uniunea Europeană, iar restul de 15% din fonduri guvernamentale. Fondurile se alocă prin programul Operațional Infrastructură Mare, în cadrul Axei Prioritare 8 – Sisteme Inteligente și sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale, iar distribuțiile nou înființate de gaze, finanțate din aceste fonduri europene, vor avea componente inteligente care vor crește eficiența energetică, îmbunătățind flexibilitatea, siguranța și eficiența în operare a acestor rețele.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea