Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă, Sorin Bumb: Avocatul dușmanilor poporului

Publicat

în

Atacul PSD și al acoliților săi asupra statului de drept și asupra vieții, sănătății și bunăstării românilor a întrecut orice limită.

Nu doar că a blocat funcționarea statului cu tot felul de moțiuni făcute pe genunchi, nu doar că a manipulat, a dezinformat și a destabilizat ordinea de drept folosind știri false și zvonuri alarmiste dar a mers până acolo încât a pervertit orice idee de dreptate și independență a justiției, politizând două dintre cele mai importante instituții ale democrației: Curtea Constituțională și Avocatul Poporului.

Ambele populate cu politrucii PSD, care nu văd mai departe de interesul de partid al găștilor înfometate din jurul unui Ciolacu disperat să păstreze puterea, s-au transformat într-un soi de portavoci, care răspândesc venin și atacă guvernul la ordin politic. Rezultatele încep să se vadă și nu sunt deloc pozitive: scăderea ratingului de țară al României, scăderea încrederii în România ca partener internațional pe scena externă și creșterea alarmantă a cazurilor de infectare cu COVID19 după relaxarea prematură impusă de instigarea făcută de acești actori instituționali.

Electrica Furnizare Discount

Avocatul Poporului a devenit sub Renate Weber un Avocat al dușmanilor poporului, luând tot felul de măsuri aiuristice, menite doar să lovească în PNL și în Guvernul Orban. Cea mai mizeră acțiune este echivalarea, în opinia acestui Avocat al dușmanilor poporului, a medicilor din linia întâi a luptei anti-COVID cu torționarii din lagărele de concentrare. În loc să exprime apreciere și recunoștință față de munca grea și periculoasă pe care medicii și asistentele o fac, acest personaj sinistru a dispus anchetarea spitalelor COVID pentru tortură și alte tratamente cu cruzime, inumane sau degradante la care ar fi supuși pacienții.

Inventând o problemă inexistentă și prefăcându-se că apără drepturile pacienților, Avocatul dușmanilor poporului a încercat să mai dea o lovitură Guvernului Orban, folosind tactici inspirate din propaganda sovietică. Folosind manipularea și dezinformarea specifice Kremlinului, Renate Weber se bazează pe faptul că marea masă a populației nu cunoaște legislația internațională și creează intenționat confuzie alăturând termenii tortură și spital COVID.

Se încearcă acreditarea ideii că pacienții sunt rău tratați în aceste spitale, că ei sunt de fapt internați în niște centre de detenție și privați de drepturi și de libertate. Pe același șir narativ, azi-mâine o să mai aflăm probabil că torționarii ăia numiți medici fac și cine știe ce experimente sinistre și diavolești pe acești bolnavi, mână în mână cu extratereștrii…

Imaginația bolnavă a acestei cozi de topor este întrecută doar de penibilul ce o caracterizează. Probabil că Ana Pauker se răsucește în mormânt de invidie că nu a fost contemporană cu acest personaj ridicol care, cu talentul său „avocățesc” ar fi făcut Reeducarea de la Pitești să pară școală profesională pentru elite.

Perfidia sa merge însă mai departe și Avocatul dușmanilor poporului își face treaba, conștientă că este doar o unealtă pusă acolo să execute ordine. Astfel, ultima ispravă a doamnei Weber este atacarea la CCR a legii prin care sunt impozitate pensiile speciale! Cu un cinism de neegalat, ea consideră că impozitarea acestor pensii este neconstituțională, pe motiv de discriminare… Suntem însă cu toții curioși de ce doamna Weber nu s-a simțit discriminată și atunci când a devenit beneficiara unei astfel de pensii uriașe.

În fond, discriminarea înseamnă un tratament diferit față de anumite persoane din cauza apartenenței lor la un anumit grup social. Ori exact s-a întâmplat și atunci când doamna Weber a primit pensie specială doar pe baza apartenenței sale la grupul select al celor care au condus instituția Avocatului Poporului și nu pe baza contributivității la fondul de pensii, ca toți românii. Dar, doamnei Weber i se pare că este discriminare doar atunci când îi dă cu minus, sau atunci când este atacat PSD…

Publicitate

Politică Administrație

Cîţu, planuri pentru PNL: „Să câştigăm ALBA, Craiova, Braşov, Timişoara, să luăm sectoarele Capitalei şi Primăria generală”

Publicat

în

Cîţu, planuri pentru PNL: „Să câştigăm Alba, Craiova, Braşov, Timişoara, să luăm sectoarele Capitalei şi Primăria generală”

Premierul Florin Cîţu a prezentat sâmbătă, la Tulcea, unele dintre obiectivele sale pentru viitoarele alegeri locale, enumerând mari localităţi unde PNL a pierdut alegerile trecute sau sectoare ale Capitalei, dar şi Primăria Generală, unde a fost susţinut Nicuşor Dan.

Florin Cîţu a declarat că nimeni nu a dat mai mulţi bani de la buget decât PSD-ul şi nu a cheltuit mai mulţi bani „degeaba”, premierul încurajând liberalii să facă performanţă.

„Oamenii au înţeles un aspect: acolo unde un primar are performanţă, mai primeşte un mandat, acolo unde vine cu pomeni, cu ajutoare sociale, cu tot felul de programe susţinute prin tot felul de ministere, cu tot felul de subvenţii, aţi văzut că nu merge mai departe. Primarii liberali care au făcut performanţă, peste tot în ţară şi-au reconfirmat mandatele şi au fost aleşi de oameni. Asta înseamnă liberalism, asta vrem noi să facem: vrem să facem România liberală”, a afirmat Florin Cîţu sâmbătă, în discursul ţinut la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea.

Electrica Furnizare Discount

Premierul, candidat la şefia PNL, a arătat care sunt obiectivele sale pentru următoarele alegeri locale, pronunţând numele unor mari localităţi unde PNL nu a câştigat alegerile, dar şi pe cele ale sectoarelor Capitalei şi Primăria generală a Bucureştiului, unde PNL a susţinut un candidat din afara partidului.

„Contează foarte mult să înţelegem că 25 septembrie nu este un final, este, de fapt, un început. Un început pentru Partidul Naţional Liberal care trece într-o nouă etapă, o etapă unde trebuie să devenim cel mai mare partid politic din România. Doar aşa putem să implementăm liberalismul. Şi în acelaşi timp trebuie să ne recâştigăm electoratul nostru tradiţional, electoratul care crede în proprietatea privată care este sfântă şi în antreprenor care este un erou, acel electorat pe care l-am pierdut pe drum. Şi pentru asta va trebui să ne întoarcem să recâştigăm municipiile, oraşele.

Vreau că câştigăm Craiova, vreau să câştigăm din nou Braşov, vreau să recâştigăm Timişoara, Alba, vreau să luă sectoarele 3,4, 5, dar şi sectorul 1 şi 2. Vreau să luăm Primăria Generală (a Capitalei – n.r.). Vreau să luăm, pentru că am arătat românilor că doar prin liberalism putem să dezvoltăm România şi este normal ca toţi românii să beneficieze de pe urmele liberalismului”, a mai afirmat Florin Cîţu.

sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

VEȘTI BUNE pentru românii din DIASPORA. Procedura consulară s-a schimbat. Ce modificări au fost aduse

Publicat

în

VEȘTI BUNE pentru românii din DIASPORA. Procedura consulară s-a schimbat. Ce modificări au fost aduse

Milioanele de români din diaspora nu mai trebuie să prezinte copii xerox după documente atunci când au nevoie de servicii consulare. Un comunicat al Ministerului de Externe anunță că măsura este deja în vigoare din 20 iulie.

Astfel, românii care merg la un consulat și depun o cerere nu trebuie să mai anexeze și copii ale documentelor originale solicitate, așa cum era până acum. Acestea vor fi făcute pe loc de personalul consular, așa că solicitanții de servicii consulare vor prezenta, la momentul depunerii cererii la ghișeu, doar documentele în original.

Citește și: Ce trebuie să știe românii care se întorc din concediile din străinătate?

Ministerul de Externe spune că este o măsură menite să reducă din birocrație și să reducă arhiva consulară în format clasic, documentele urmând să fie păstrate pe suport electronic, cu respectarea normelor legale în domeniu.

Electrica Furnizare Discount

Românii din străinătate sunt încurajați să nu mergă fizic la ghișeu, ci să-și încarce cererile și documentele în format electronic, prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Citește mai mult

Politică Administrație

Cîțu pe urmele lui Dragnea? Plângere penală la DNA pe numele Premierului României. Acuzație de instigare la abuz în serviciu

Publicat

în

Cîțu pe urmele lui Dragnea? Plângere penală la DNA pe numele Premierului României. Acuzație de instigare la abuz în serviciu

Avocatul a precizat că plângerea penală îl vizează şi pe premierul Florin Cîţu, pentru instigare la abuz în serviciu, deoarece acesta este singurul care a profitat de pe urma acelui document. „Prin raportare la documentul care a devenit viral, rezultă destul de clar că singurul căruia îi profită conţinutul acestui document este prim-ministrul României, domnul Florin Cîţu”, a indicat el.

”În măsura în care ancheta penală va dovedi că angajarea în sine a avut ca scop tocmai folosirea resurselor Guvernului pentru a-şi asigura o persoană care să-i facă campanie politică, vorbim de un abuz în serviciu şi pentru premier”, a mai declarat Toni Decean.

Pe de altă parte, avocatul a explicat că există asemănări, dar şi diferenţe între acest caz şi cel al fostului preşedinte al PSD Liviu Dragnea, condamnat pentru angajarea a două consiliere de la DGASPC Teleorman la sediul partidului.

Electrica Furnizare Discount

„Există nişte diferenţe substanţiale, care ar consta în faptul că, din ceea ce ştiu eu, în cazul Dragnea cele două angajate nu au prestat deloc muncă la Direcţia Copilului, unde erau angajate, au semnat în fals pontaje şi alte documentele şi de fapt s-au aflat la sediul PSD. În cazul de faţă, doamna consilier de stat era la sediul Guvernului şi ea a lucrat efectiv acolo. O asemănare ar fi că, în ambele cazuri, vorbim de un angajat al statului, un funcţionar public, care se implică într-o luptă politică”, a spus avocatul.

La rândul său, un reprezentant al Comunităţii Declic a declarat că este trist faptul că procurorii nu s-au sesizat în acest caz şi trebuie ca acest lucru să îl facă cetăţenii.

„Ne-am fi aşteptat ca procurorii DNA să se sesizeze. Când am văzut că nu o fac, atunci ne-am consultat cu avocaţii noştri şi am decis să mergem mai departe. Mi se pare trist că, într-o ţară în care atât de mulţi am luptat pentru o justiţie independentă, încă trebuie să facem noi, cetăţenii, astfel de sesizări, mai ales când este vorba de înalţi demnitari ai statului”, a declarat reprezentantul Declic.

Mioara Costin a fost eliberată săptămâna trecută, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Plecarea acesteia vine după ce în presă a apărut un „document” cu antetul Guvernului, unde apare şi semnătura Mioarei Costin, şi care s-ar referi la strategia premierului în campania pentru alegerile interne din PNL.

Chestionat pe această temă, într-o conferinţă de presă, premierul Florin Cîţu a explicat: „Eu, din funcţia de premier, pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat sau mi-a fost mie prezentat în niciun moment”.

„Despre documente care apar în presă sau hârtii, că nu ştiu dacă sunt documente, fiţuici sau documente editabile care apar în presă, nu pot să comentez. Eu pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Documente oficiale, din punctul meu de vedere, înseamnă documente înregistrate, documente care au trecut printr-o anumită procedură”, a spus atunci Cîţu.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea