Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD Alba: Fonduri europene în valoare de aproape 400 de milioane de euro pentru sprijinirea agriculturii

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD Alba: Fonduri europene în valoare de aproape 400 de milioane de euro pentru sprijinirea agriculturii

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condus de ministrul social-democrat Petre Daea, a prevăzut în Planul Național Strategic 2023-2027 două forme de sprijin pentru agricultura românească în valoare totală de 391,4 milioane euro.

Astfel, 367.3 milioane euro reprezintă sprijinul acordat fermierilor afectați de pierderile de producție, ca urmare a fenomenelor climatice nefavorabile, între care și seceta extremă.

24.1 milioane euro reprezintă sprijinul acordat fermierilor pentru acoperirea unui procent din primele de asigurare a culturilor.

Aceste fonduri reprezintă instrumente de gestionare a riscurilor din agricultură pentru perioada 2023-2027.

PSD rămâne alături de cei care lucrează în agricultură și sunt afectați de lipsa precipitațiilor ori alte cauze care conduc la scăderea producției.

Fenomenele meteorologice extreme afectează producătorii agricoli, determinând pierderi de recoltă, cu impact major asupra eficienței economice a fermelor și a securității alimentare.

Spre exemplu, în anul 2022 fenomenul de secetă extremă a afectat peste un milion de hectare, conducând la pierderi însemnate de producție și determinând un efort bugetar de peste 365 milioane lei, necesar pentru compensarea pierderilor înregistrate de fermieri numai pentru culturile înființate în toamna anului 2021.

Aceste fenomene au devenit în ultima perioadă tot mai problematice. Ministerul Agriculturii a considerat, astfel, pe bună dreptate, că se impune crearea unui mecanism care să permită fermierilor predictibilitate în recuperarea cheltuielilor efectuate în cazul culturilor calamitate. Necesitatea mecanismului a fost determinată și de faptul că valoarea despăgubirilor cuvenite fermierilor care s-au confruntat cu aceste fenomene nu poate fi prognozată și prevăzută în bugetul de stat.

Deputat PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea