Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Curier Județean

COMUNICAT DE PRESĂ privind concluziile studiului de evaluare a stării de sănătate a sebeșenilor prezentat public de Kronospan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

*Kronospan Sebeș: ”Evaluarea stării de sănătate a sebeșenilor a arătat că expunerea la formaldehidă și pulberi se face în limitele stabilite internațional ca valori de referință pentru un impact minim și nesemnificativ”

Kronospan Sebeș a prezentat în detaliu rezultatele Studiului de Impact asupra Stării de Sănătate a Populației din Municipiul Sebeș asociată instalației de formaldehidă Kronospan, definitivat în această primăvară de către Institutul Național de Sănătate Publică, Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj. Studiul relevă faptul că există riscuri nesemnificative asupra stării de sănătate a populației din Sebeș și împrejurimi, ca urmare a expunerii la substanțele eliberate în aer, respectiv formaldehidă și pulberi.

graficLa întâlnirea desfășurată ieri, 25 mai, în cadrul Casei de Cultură ,,Lucian Blaga” din Sebeș, au participat doar 20 persoane, reprezentanți ai presei, ai societății civile și ai Asociației de Protecție a Mediului, Prima Natură.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ne-am fi dorit o prezență mai consistentă la această discuție deschisă, care arată încă o dată disponibilitatea companiei de a pune la dispoziția tuturor celor interesați informații concrete și studii realizate de instituții autorizate care susțin poziția Kronospan. Credem cu tărie în necesitatea unei atitudini de business responsabile, în acord cu protecția mediului și respectarea calității vieții comunității și a angajaților. Subliniem încă o dată că toate materialele ce fac referire la activitatea Kronospan, inclusiv protecția mediului, sunt publice și pot fi accesate pe site-ul nostru, oricând, de către oricine este interesat,”, declară Oana Bodea, director de PR Kronospan Sebeș.

Studiul de Impact asupra Stării de Sănătate a Populației din Municipiul Sebeș asociată instalației de formaldehidă Kronospan, alături de  rapoartele trimestriale de activitate și informații complete despre tehnologiile de protecție a mediului implementate de Kronospan,  pot fi regăsite accesand: www.kronospan.ro/mediu.

Este un suport complet și complex pentru toți cei care vor să știe ce facem și cum înțelegem să acționăm. Vrem să fim aproape de clienții noștri, presă, dar și de publicul larg cu toate informațiile de care au nevoie”, a mai spus Oana Bodea.

Kronospan Sebeș operează pe baza unui sistem complex de tehnologie pentru protecția mediului și a angajaților. Concluziile studiului de impact asupra stării de sănătate a populației sunt clare: expunerea sebeșenilor la formaldehidă și pulberi se face în limitele internaționale ca și valori de referință care asigură protecția stării de sănătate”, a declarat Adrian Băcilă, director de producție Kronospan Sebeș.

Conform rezultatelor evaluării realizate de către Institutul Național de Sănătate Publică, Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj, distribuția frecvențelor bolilor din Sebeș, în special în ceea ce privește incidența cancerelor, înregistrează valori mai mici decât în alte localități din județul Alba, precum Aiud sau Blaj. Astfel, studiul stabilește că amplasarea și funcționarea Kronospan Sebes nu duc la apariția de riscuri asupra stării de sănătate a localnicilor.

Mai mult decât atât, rezultatele cercetării efectuate de Institut dau informații importante și în ceea ce privește rata mortalității, care, în Sebeș, este sensibil mai scăzută decât în alte localități din județul Alba – Blaj și Aiud. Astfel, valoarea medie a mortalității calculate pe o perioadă de trei ani în localitatea Sebeș a fost cea mai mică, situându-se sub valoarea medie calculată pentru aceeași perioadă pentru județul Alba și, în același timp, este mai scăzută decât cea calculată pentru orașul Aiud și pentru Blaj, în 2011. Valorile sunt relativ identice în Sebeș și Blaj în 2012 și în 2013.

Institutul Național de Sănătate Publică este singurul organism național acreditat și legitimat pentru realizarea de studii și evaluări asupra stării de sănătate a populației. Datele prelucrate și prezentate în acest studiu corespund perioadei de referință 2011-2013 și au fost colectate de Direcția de Sănătate Publică Alba.

Metodologia de prelucrare a valorilor concentrațiilor de formaldehidă în imisii s-a făcut conform programului de utilitate publică aparținând Agenției SUA pentru Substanțe Toxice și Registrul Bolilor din cadrul Centrului de Control și Prevenire a Bolilor. În momentul de față, studiul este disponibil la sediul Direcției de Sănătate Publică Alba.

Biroul de presă al Kronospan Sebeș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

JOI| Apa CTTA Alba: Furnizarea apei potabile, ÎNTRERUPTĂ în Abrud pentru lucrările de cuplare la noua rețea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

JOI| Apa CTTA Alba: Furnizarea apei potabile, ÎNTRERUPTĂ în Abrud pentru lucrările de cuplare la noua rețea

Furnizarea apei potabile va fi întreruptă, în Abrud, în data de 18.08.2022, între orele 08.30-16.00, pentru lucrările de cuplare la noua rețea. Locuitorii sunt rugați să-și asigure rezerva de apă necesară pe parcursul întreruperii.

„În scopul efectuării lucrărilor de cuplare la noua rețea de apă potabilă din orașul Abrud, reabilitată prin executia prin programul POIM a contractului de lucrări AB3-CL8 -Extindere și reabilitare rețele de apă și apă uzată în aglomerările Abrud și Baia de Arieș, Execuție lucrări pentru Extinderea sistemelor de apă în Arieșeni, SC APA CTTA SA ALBA anunta intreruperea furnizarii apei potabile in aceasta localitate in data de 18.08.2022, intre orele 08.30-16.00.

Elit - Gustul Desăvârșit

Rugam clientii sa-si asigure rezerva de apă necesară pe parcursul întreruperii.

La reluarea furnizării pot aparea local depășiri ale parametrului turbiditate, situatie in care rugăm clientii, să folosească apa numai in scop menajer.

Eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, vă rugăm să le semnalați Dispeceratului Alba Iulia la numarul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției.

Rugam clientii nostri sa inteleaga situatia survenita, si ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, se arată în comunicatul Apa CTTA Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat de 67 de ani din Blaj prins bine „alcoolizat” la volan: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Bărbat de 67 de ani din Blaj prins bine „alcoolizat” la volan: Polițiștii i-au făcut dosar penal

La data de 15 august 2022, în jurul orei 19,20, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Blaj au depistat un bărbat de 67 de ani, din municipiul Blaj, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Gheorghe Barițiu din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Alege viața: Peste 300 de amenzi aplicate și 11 de permise reținute de polițiștii din Alba, în perioada 12-15 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Alege viața: Peste 300 de amenzi aplicate și 11 de permise reținute de polițiștii din Alba, în perioada 12-15 iulie

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 300 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 11 permise de conducere, în cadrul unei acţiuni ce a vizat creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, care s-a desfășurat pe durata minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

În perioada 12 – 15 august 2022, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune tip BLITZ ce a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră şi depistarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier care nu respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, fiind vizat atât mediul urban câr și mediul rural.

Elit - Gustul Desăvârșit

La acţiune, poliţiştii rutieri din judeţ au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

În această perioadă au fost aplicate 346 de sancţiuni contravenţionale, din care 250 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 3 pentru conducere sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 11 permise de conducere, retrase 11 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 5 infracţiuni la regimul rutier.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare