Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de Presă | PNL și USR oferă românilor cea mai slabă guvernare: Datoria externă și prețurile pe toate planurile au explodat!

Publicat

în

PNL și USR oferă românilor cea mai slabă guvernare din perioada postdecembristă, care ne va afecta pentru mulți ani, având în vedere creșterea necontrolată a datoriei publice, dar și a prețurilor, pe toate planurile, de la gaz și curent, la bunuri de consum, alimente și materiale de construcții.

Florin Cîțu nu conștientizează acest lucru, deoarece domnia sa nu cunoaște prețul franzelei și al uleiului. Întreb retoric: în calitate de premier al României, chiar dacă nu consumi un produs pe care îl au pe masă aproape toți românii, nu este normal să îi cunoști prețul?!

Electrica Furnizare Discount

Deși Institutul Național de Statistică raportează în al doilea trimestru din 2021 o creștere economică de 13%, față de căderea de anul trecut, în realitate economia a crescut cu doar 1,9 puncte procentuale față de nivelul la care era înainte de venirea pandemiei.   Pentru acest rezultat modest, Guvernele Orban și Cîțu s-au împrumutat cu 1.000 de euro pe secundă. Pentru a obține un plus de 4 miliarde euro la PIB-ul național, guvernarea de dreapta s-a împrumutat cu 58 de miliarde euro. Este o creștere prin îndatorare.

Detalierea calcului:

1) În trimestrul II de anul trecut, economia a scăzut cu 10 puncte procentuale față de nivelul la care era în trimestrul II din 2019, înainte de pandemie.

2) Pentru revenirea la nivelul anterior, era necesară o creștere de 11,1% (respectiv recuperarea celor 10 pp, care reprezintă 11,1% din cele 90 pp la care ajunsese economia).

3) Cum INS a raportat în trimestrul II o creștere de 13%, aceasta înseamnă că, față de nivelul existent înainte de pandemie, economia a crescut în mod real cu doar 13-11,1 = 1,9 puncte procentuale.

Este o creștere modestă care însă a costat enorm România. Datoria publică a crescut, ca pondere în PIB, de la 35% în septembrie 2019, la aproape 50% în prezent. Acest lucru diminuează semnificativ capacitatea de răspuns a României în cazul unor dificultăți economice.

Conform datelor prezentate de INS, România s-a aflat într-o recesiune profundă în timpul guvernelor Orban și Cîțu, înregistrând o scădere economică în patru trimestre consecutive, respectiv în trimestrele II, III și IV din 2020 și în trimestrul I din 2021.

Această creștere modestă a economiei în raport cu nivelul anterior pandemiei nu se resimte în niciun fel în buzunarele cetățenilor. Dimpotrivă pentru 99% dintre cetățeni, nivelul de trai s-a deteriorat semnificativ pe fondul inflației galopante.

Din păcate această erodare accelerată a nivelului de trai din România va continua și în lunile următoare în contextul creșterii explozive a prețurilor pentru gaze naturale și energie electrică. Întreb, din nou, retoric: Simțiți că o duceți mai bine? Oferă partidele de dreapta ceea ce au promis? Unde este dezvoltarea României?

Radu Cristian,
Purtător de cuvânt al PSD Alba

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Mircea Hava: PPE cere ca, în Uniunea Europeană, tarifele de roaming și internet mobil să fie ca „acasă” pentru încă 10 ani

Publicat

în

Mulți dintre românii cu rude în străinătate nu au cum să nu-și amintească anii 90 sau începutul lui 2000, atunci când vocea celui drag, plecat departe, era doar amintirea ultimei discuții la plecarea dintr-o autogară sau un aeroport. Tarifele exagerat de scumpe la convorbiri ne-au pus, pentru vreme lungă, o barieră nedreaptă în a rosti sau auzi atât de doritul „Alo, mamă”, „Alo, tată”, „Alo, draga mea” sau Alo, dragul meu”.

Pentru multă vreme, milioane de copii nu și-au putut auzi părinții spunându-le „noapte bună”, în fiecare seară. Au apărut rupturi ireparabile în sufletele a milioane de români, între cei plecați la muncă ori la studii și cei rămași acasă. O rană pansată doar de promisiunea unei revederi, poate, anuală. Viitorul pe care ni-l imaginam acum 15-20 de ani, cu gândul la a putea vorbi în tihnă și a-i vedea pe cei plecați la mii de kilometri, e prezentul de azi. Cel în care înstrăinarea și dorul își găsesc leac. La capătul celălalt al telefonului. La orice oră din zi sau din noapte.

Eliminarea suprataxării pentru serviciile de roaming, la nivelul Uniunii Europene, introdusă în anul 2017, a fost nu doar un succes și un avantaj pentru cetățenii țărilor membre, însă e una dintre măsurile care au demonstrat, nu doar la nivel teoretic ci și în practică unitatea statelor membre.

Electrica Furnizare Discount

Alături de colegii din PPE susținem nu doar prelungirea RLAH (Roam – Like – At – Home), începând cu anul viitor, pentru o perioadă de încă 10 ani, însă și eliminarea ultimelor măsuri restrictive rămase încă în vigoare.

Prin vocea colegei mele, Angelika Winzig, PPE solicită eliminarea oricăror tarife pentru serviciile de roaming, care încă mai există în unele state, chiar dacă ele sunt limitate în prezent la 19 eurocenți / minut. Mai mult decât serviciile de telefonie, membri EPP solicităm implementarea unui sistem unitar și în ce privește serviciile de date mobile.

Cu alte cuvinte, ne dorim ca Uniunea Europeană să fie cu adevărat o uniune, în care tarifele pentru serviciile de telefonie și internet să fie aceleași ca acasă, indiferent din ce stat membru este efectuat un apel telefonic ori accesată rețeaua de internet.

Ne-am câștigat dreptul de a fi parte a marii familii europene, ne-am câștigat dreptul la muncă și la liberă circulație în spațiul UE, iar dreptul la liberă comunicare ar trebuie să fie și el printre aceste drepturi, neîngrădit de suprataxare. Suntem în anul 2021 și trăim vremuri în care tehnologia este extrem de avansată iar costurile asociate serviciilor de comunicare sunt mult mai reduse decât în trecut.

Din punct de vedere tehnic, raportul pentru această nouă inițiativă, care vine să prelungească și îmbunătățească regula introdusă în 2017, a fost adoptat deja în comisia parlamentară, urmând să fie supus votului la nivelul Parlamentului și Comisiei Europene.

Am încredere că, alături de colegii din PPE, precum și din celelalte grupuri de la nivelul Parlamentului European, vom transforma ideea de roaming și supracost pentru apeluri la nivelul Uniunii într-o simplă amintire.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „Guvernul PNL rămâne în continuare nepăsător la tragediile oamenilor din Apuseni!”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „Guvernul PNL rămâne în continuare nepăsător la tragediile oamenilor din Apuseni!”

Guvernul PNL rămâne în continuare nepăsător la tragediile abătute în această vară asupra oamenilor din Munții Apuseni. Am solicitat în nenumărate rânduri acordarea de despăgubiri corecte în urma revărsării apelor. Premierul demis demonstrează din nou că nu are un strop de umanitate și responsabilitate a funcției și refuză să se implice. Mai mult, Florin Cîțu nici măcar nu mai răspunde întrebării parlamentare pe care am adresat-o, ignorând o realitate socială crudă.

Așa cum se poate vedea și pe site-ul Camerei Deputaților (link – http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=63958&idl=1), am solicitat, în data de 8 septembrie, reevaluarea daunelor produse la gospodăriile afectate de inundațiile din Munții Apuseni. Termenul de primire a răspunsului a fost stabilit 29 septembrie și, cu toate acestea, nu am primit nimic până în 26 octombrie. Am așteptat cu interes răspunsul deoarece mă interesează de situația oamenilor din Apuseni și vreau să se facă dreptate pentru ei. Prin această atitudine, Cîțu și PNL își bat joc de drepturile celor care au fost loviți de calamități, fie că sunt din Ocoliș, Roșia Montană, Sohodol, Abrud, Câmpeni ori alte localități.

Electrica Furnizare Discount

Țin să le spun guvernanților că nu scapă de mine dacă nu respectă drepturile oamenilor din județul Alba! În această speță, le voi aminti mereu că și-au bătut joc de moți! Cărora fie nu le-au acordat deloc despăgubiri, deși au suferit pagube în urma revărsării apelor, fie banii primiți au fost mult prea puțini comparativ cu daunele produse.

Alături de echipa PSD Alba, am realizat o serie de demersuri pentru sprijinirea celor afectați de inundații. Am transmis adrese oficiale către instituțiile abilitate, am realizat acte de donație și ne-am implicat fizic pentru îndepărtarea aluviunilor din gospodăriile lor.

Îl invit, din nou, pe domnul președinte Klaus Iohannis în Munții Apuseni – cu riscul că își va murdări costumul alb imaculat – să vadă cum arată drumurile distruse de ape și să constate că moții au cu totul altfel preocupări, obiceiuri, gânduri și îndeletniciri decât jocul de golf.

Cu respect pentru județul nostru,

Citește mai mult

Politică Administrație

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Publicat

în

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Situația în PSD este neclară după desemnarea generalului (r) Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru. Mai mulți social-democrați din țară au primit mesaje în care erau întrebați dacă și-ar dori ca PSD să intre la guvernare alături de PNL.

„Credeți că PSD ar trebui să formeze un guvern împreună cu PNL, cu premier Nicolae Ciucă?

Electrica Furnizare Discount

1 – da

2 – nu

3 – nu știu

(răspunde cu 1, 2 sau 3)”, este sms-ul primit de unii membri ai PSD.”

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a confirmat pentru ziarulunirea.ro informația. Astfel, acesta, împreună cu mai mulți membrii ai partidului, ar fi fost consultați prin intermediul acestui sondaj prin telefon.

Nu este clar la acest moment dacă este vorba despre un demers la nivel național sau doar unele filiale județene au ales să își consulte liderii locali în acest fel.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat joi că social-democrații nu susțin un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă și nici nu renunță la ideea anticipatelor, însă acestea nu se pot ține în acest moment. Totuși, Ciolacu nu a exclus discuții cu Ciucă pentru un guvern de largă majoritate parlamentară.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, au cerut în şedinţa Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu voteze un guvern minoritar PNL-UDMR indiferent de numele premierului.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare