Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Comunicat de presă, Mihail David: La mulți ani Franța, la mulți ani tuturor francezilor!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Județul Alba, prin Consiliul Județean, a încheiat cu Departamentul la Manche în anul 2005 un protocol de prietenie și colaborare și, în anul 2008, cu Departamentul Rhone un protocol de cooperare în domeniul dezvoltării rurale.

În mandatul meu la Consiliul Județean Alba, mă voi implica activ pentru întărirea colaborării cu cele două departamente franceze, de la schimburi de experiență la nivel economic, agricol la cele de la nivel educațional pentru tinerii din județul Alba. Astfel, vom descoperi cât de multe lucruri avem în comun cu partenerii noștri francezi și cât de multe lucruri ne unesc, dar mai ales câte avantaje aduce cu sine apartenența la Uniunea Europeană.

Ziua de 14 iulie reprezintă una dintre cele mai importante date din istorie. În această zi, în anul 1789, regele Ludovic al XVI-lea de Bourbon întreba: Este o revoltă? Iar răspunsul primit a fost: Nu, sire, este o revoluție! Căderea Bastiliei nu a însemnat doar căderea regimului autocrat, ci și reformarea totală a societății.
Schimbările profunde prin care a trecut Franța din acel moment de la monarhie absolutistă la două perioade imperiale, monarhie constituțională și se regăsește astăzi la a cincea sa republică, a influențat în mod profund schimbări atât la nivel european, cât și mondial.

Pentru România, Franța a fost de-a lungul timpul un partener adevărat și în momentele-cheie ale istoriei noastre, liderii francezi au susținut interesul national român, de la Unirea Principatelor în secolul al XIX-lea la sprijinul acordat în Primul Război Mondial și pentru încheierea tratatelor de pace care au urmat. În perioada comunistă, Parisul a păstrat legătura cu Bucureștiul și a transferat prin producătorii săi tehnologia care a permis dezvoltarea proiectelor Dacia și Oltcit. Franța a susținut de asemenea aderarea României la Uniunea Europeană și NATO, fapt care ne-a ancorat definitiv în civilizația occidentală.

Mihail David, candidatul Alianței USR PLUS la președinția Consiliului Județean Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

22 mai: A patra ediție a Târgului de job-uri la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Consiliere și orientare în carieră pentru studenți

Bogdan Ilea

Publicat

în

22 mai: A patra ediție a Târgului de job-uri la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Consiliere și orientare în carieră pentru studenți Universitatea „1 Decembrie 1918” organizează a patra ediție a Târgului de job-uri alături de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba. Studenții vor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea